56 yıl boyunca karnındaki ölü bebeğiyle yaşadı: Doktorlar mide ağrısı dedi gerçek yıllar sonra ortaya çıktı!

56 yıl boyunca karnındaki ölü bebeğiyle yaşadı: Doktorlar mide ağrısı dedi gerçek yıllar sonra ortaya çıktı!
Brezilya'da, 81 yaşındaki Daniela Vera'nın, 56 yaşındaki fetüsünün karnından alınması için gerçekleştirilen ameliyat sonrasında hayatını kaybettiği bildirildi.

Daniela Vera, gençliğinde farkında olmadan dış gebelik geçirmiş ve mide ağrısı şikayetleri yıllarca doktorlar tarafından görmezden gelinmişti.

Daniela, 10 Mart'ta yerel bir sağlık merkezine gitti ve burada idrar yolu enfeksiyonu tedavisi gördü. Daha sonra başka bir hastaneye sevk edilerek 3D taramaları yapıldı.

1.jpg

Taramalar, 56 yıl önce geçirdiği dış gebeliğin fetüsünün etrafında kireçlendiği bir durumu ortaya çıkardı. 7 çocuğu olmasına rağmen, son taramalar yapılana kadar durum fark edilmedi. Ameliyata alınan kadın, ardından yoğun bakıma alındı ve enfeksiyon geçirdikten sonra 15 Mart'ta hayatını kaybetti.

Ponta Pora Hastanesi sağlık bölümü başkanı Dr. Patrick Dezir şunları söyledi: "Normalde hamilelik rahim içinde gelişir, ancak bazı durumlarda gebelik dışarıda da meydana gelebilir. Hastada akut ağrı yoktu ve büyük bir kanama görülmedi. Bu teşhis gözden kaçmış ve kadının karnında kalan yabancı cisim yıllarca bulunduğu yerde kireçlenmişti."

2-001.jpg

Daniela'nın çocuklarından biri olan Rosely Almedia şunları söyledi: "O yaşlıydı ve doktora gitmeyi sevmiyordu. Gerekli taramalar için kullanılan cihazlardan korkuyordu. Ergenlik çağındaki ilk hamileliğinden beri karın ağrılarından şikayetçiydi. Karnının içinde bir bebek hareket ediyormuş gibi hissettiğini ve bazen kendini hasta hissettiğini söylerdi, ancak bunun böyle olduğundan hiç şüphelenmedik."

Benzer bir olay 2013 yılında Kolombiya'da meydana gelmişti. 82 yaşındaki bir kadının karnında 40 yaşında taştan bir bebek bulunmuştu. Bir buçuk kiloluk fetüs, ameliyatla alınana kadar onlarca yıl karnında kalmıştı.

3-001.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar