5000 TL emekli ikramiyesi hesaplara yattı mı, ne zaman yatacak? İşte emekli ikramiyesi alma şartları!

5000 TL emekli ikramiyesi hesaplara yattı mı, ne zaman yatacak? İşte emekli ikramiyesi alma şartları!
Senede iki defa ödenen emekli ikramiyesinin bu yıl Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı nedeniyle 29 Ekim'de de ödeneceği duyuruldu. Gelişme sonrası emekli ikramiyesinin hesaplara yatıp yatmadığı merak edildi.

Her sene Ramazan ve Kurban bayramında hesaplara yattığı bilinen emekli ikramiyesi bu sene 29 Ekim tarihinde de verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada emeklilere 29 Ekim ikramiyesinin verileceğini duyurmuştu. 29 Ekim Cumhuriyetin kuruluşunun 100. senesine özel olarak ödenecek olan emekli ikramiyesinin verilme şartları merak konusu oldu.

EMEKLİ İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere verilecek olan 5 bin TL miktarındaki ikramiye ile ilgili şöyle konuştu:

"Enflasyonun hala yüksek oranlarda seyretmesinin çabalarımızı sekteye uğrattığının farkındayız. Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyorum. Bunun için bakanlarımıza yeni hazırlıklar yapması konusunda gerekli talimatları vermiştim. Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir seferliğine mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Emekli olan ve çalışmaya devam eden vatandaşlarımız bu uygulamanın dışında kalacak Toplam maliyeti 61 milyar TL'yi geçen bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısından itibaren emeklilerimizin hesaplarına yatırılacak."


Emekli ikramiye ödemesi bir seferlik gerçekleşecek ve bu seneye özgü olarak ödenecek. İkramiye çalışan emeklilere ödenmeyecek. SGK'dan aldığı emekli maaşının haricinde çalışmasından dolayı bir geliri olmayan vatandaşlar bu ikramiyeyi almaya hak kazanmış olacaklar.

Ayrıca dul olup çocuğu olmayanların %75, dul olup çocuğu olanların %50, yetim olanların ise %25 oranında verilecek ikramiyeden yararlanacağı biliniyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?


Yapılacak ödemelerin 2023 Kasım ayının ilk yarısında yapılması beklenmekte.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar