3 bin yıllık antik hazine keşfedildi: Dünya dışı maddeler bulundu!

3 bin yıllık antik hazine keşfedildi: Dünya dışı maddeler bulundu!
İspanya'da ortaya çıkarılan 3 bin yıllık antik Villena Hazinesi'nde, Dünya dışı maddeler tespit edildi. Bilim insanları bu durumun nedenini açıkladı.

İspanya'nın Alicante şehrinde 1963 yılında bir çakıl ocağında 27 bilezik, 11 kase ve toplamda 59 nesne bulunan yeni bir antik hazine keşfedildi. Villena Hazinesi olarak bilinen koleksiyonda bilim insanları yeni bir analiz yaptı.

Bilim insanları, demir parçalarının normalde keşfedilenlerden çok farklı göründüğünü belirtti. Araştırmacılar, 60'lı yıllarda bulunan bir kılıç kabzasının altın kaplama olduğunu ve bazı bölgelerde parlak olan ve çoğunlukla çatlamış demir görünümlü bir oksitle kaplı koyu kurşuni bir metalden yapıldığını fark etti.

img-2189tr.jpg

Son zamanlarda yapılan testler sonucunda, bu demir parçalarının Dünya dışından gelen malzemelerle yapılmış ilk nesneler olduğu ortaya çıktı. İspanya'da bulunmalarına rağmen M.Ö. 1400 ile 1200 yılları arasında üretilmiş olan bu nesnelerin, yaklaşık bir milyon yıl önce Dünya'ya düşen bir meteoritten kaynaklandığı düşünülüyor.

Çalışmanın kıdemli yazarlarından Ignacio Montero-Ruiz, bu eşyaların önemli olduğunu belirterek, altın ve demir arasındaki bağlantının sembolik ve sosyal bir değer taşıdığını vurguladı. Ayrıca, bu demir parçalarının İspanya'nın o bölgesinde bulunan hem ilk hem de en eski meteoritik demir objeler olduğunu doğruladı.

resim-2024-02-12-120937387.png

Ancak, bu eşyaların kimin tarafından yapıldığı ve nereden geldikleri hala belirsizliğini koruyor. Montero-Ruiz ve ekibi, bu parçaların aynı meteoritten gelmiş olabileceğini düşünüyor ve bu konuda daha fazla araştırma yapmayı planlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar