23 Nisan’da çocuklara özel ücretsiz tiyatro

23 Nisan’da çocuklara özel ücretsiz tiyatro
Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda minik izleyicilere Sihirli Gemi adlı oyunu ücretsiz sunuyor.

Dekorları, kostümleri, müziği, dansları ve oyunculuklarıyla büyük beğeni kazanan bu oyun, 23 Nisan Salı günü saat 14.00'te Nurol Kültür Merkezi'nde Bodrum Belediye Başkanlığı, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ve BBŞT tarafından çocuklara bayram hediyesi olarak sunulacak.

Bir yıldır her Cumartesi çocuklarla buluşan Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun 'Sihirli Gemi' oyunu, mayıs ayı sonunda veda edecek. Oyunun yönetmeni Sertaç Aydın, Sihirli Gemi ile ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti: "Sihirli Gemi sezon boyunca izleyicilere ışık saçmaya devam edecek. Sihir, hayatımızın vazgeçilmezi olmalı. Yıldız tozları tüm çocukları saracak."

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarken, "Bu özel günde, öğretici ve düşündürücü nitelikte bir tiyatro oyununu çocuklarımıza ücretsiz sunmak istedik. Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun değerli sanatçılarının sahneleyeceği ve ücretsiz olarak sunulan bu oyunu tüm çocuklarımıza izlettirmeliyiz. Tüm Bodrum sakinlerini ve çocuklarımızı bekliyoruz" dedi.

Sihirli Gemi, çeşitli renkli karakterlerin yer aldığı bir çocuk oyunu olup, özellikle deniz kirliliği sorununa odaklanıyor. Oyun, renkli sahne düzeni, özgün şarkıları ve danslarıyla seyircilerini korsanlar, papağanlar ve balıkların dünyasına davet ediyor. Deniz kirliliğinin nedenlerini ve sonuçlarını çocukların bakış açısıyla ele alırken, bu dünyanın tüm canlılara ait olduğunu vurguluyor. Ayrıca, hava kirliliği, orman yangınları, termik santraller gibi ekolojik sorunların bir bütün olduğunu yansıtan oyun, küçük izleyicilere eğlenceli bir şekilde deniz sevgisinin önemini aktarıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar