2 milyon tatile 20 milyon akrabaya gidiyor!

2 milyon tatile 20 milyon akrabaya gidiyor!
Ramazan Bayramında 20 milyon kişinin eş, dost ve akraba ziyareti, 2 milyon kişinin ise de turizm amaçlı olarak seyahat edeceği öngörüldü.

TÜRSAB Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, tatilin 9 güne uzatılmasıyla iç turizmde önemli bir canlanma yaşandığını belirtti.

Kuk'un verdiği bilgilere göre, açılışı öne çeken tesislerde doluluk oranları %90'ları bulurken, bayram süresince bu oranın %100'e ulaşması bekleniyor. Özellikle kültür turlarına olan talebin yüksek olduğunu vurgulayan Kuk, Mardin ve Urfa gibi turistik destinasyonlarda konaklama kapasitelerinin dolduğunu ve satışların durdurulduğunu ifade etti.

Ekonomim'den Fikri Cinoku'un haberine göre Kuk, Karadeniz turları ile Kapadokya ve Pamukkale gibi popüler bölgelere olan ilginin de arttığını belirtti. Tatil amaçlı seyahate çıkacak kişi sayısının yaklaşık 2 milyon olduğunu öngören Kuk, eş, dost ve akraba ziyaretleriyle şehirlerarası hareketin de ekonomik potansiyeli 100 milyar liranın üzerine çıkaracağını tahmin etti.

Ayrıca, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu da yüksek doluluk oranlarına dikkat çekerken, Ramazan Bayramı'nın ardından Rus turistlerin de gelmesiyle 2024'ün turizm sektörü açısından hareketli geçeceğini belirtti.

Kuk, sözlerini, "Pandemi, depremler, savaşlar derken sorunsuz bir sezonun başlaması turizm sektörü olarak bizleri mutlu etti. Ramazan Bayramı'nın ardından da iyi bir yaz sezonu bekliyoruz" diyerek tamamladı. Bu açıklamalar, iç turizmin canlanmasıyla birlikte sektördeki iyimser havayı yansıtırken, turizm sezonunda olumlu bir ivme beklentisi oluşturdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar