13.5 milyon TL artış bekleniyor: Bölgedeki çiftçilerin geliri tavan yapacak

13.5 milyon TL artış bekleniyor: Bölgedeki çiftçilerin geliri tavan yapacak
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde bulunan Sofular Göleti'nin tamamlanarak su tutmaya başladığını müjdeledi.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Sofular Göleti'nde gövde dolgusunun tamamlanarak su tutmaya başlandığını açıkladı. Bu gelişme ile birlikte, gölette depolanacak suyun 1,340 dekar tarım arazisini sulamak için kullanılacağını belirtti. Göletin temel yüksekliğinin 24.5 metre olduğunu dile getiren Balta, biriktirme hacminin 460 bin metreküp olduğunu ifade etti. Kütahya ve çevresinde gerçekleştirilen su yapılarının artışının, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişiminde önemli bir rol oynadığına vurgu yaptı.

Balta, Sofular Göleti'nin bölgede gerçekleştirilecek sulu tarımın artırılmasına, tarlalardaki verimin yükseltilmesine ve ürün çeşitliliğinin sağlanmasına katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte yıllık 13.5 milyon TL gelir artışının hedeflendiğini söyledi.

golet-2.jpg

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, tarımı modern sulama yöntemleri ile destekleme, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinin en etkili şekilde kullanılmasını sağlama, sağlıklı içme suyunun temin edilmesi ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı koruma amaçları doğrultusunda çalışmaların sürdüğü vurgulandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar