Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

1 derece boylam farkı ve Ege'de kaybedilen 85 kilometre alan!

Yeniçağ internet sitesinedeki haberi okurken adeta tüylerim ürperdi. Ve bu haberi bugünkü yazımın konusu yapmak istedim. Önce haberi okuyalım:

Eski Millî Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, "Ege'de çizilen yeni haritada 85 kilometre kaybettik" dedi. Ümit Yalım, Karadeniz ve Marmara Denizi'nde Türkiye'nin deniz yetki alanlarının uluslararası antlaşmalara ve hukuka uygun olduğunu ancak Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanlarının eksik tanımlandığını söyledi. Yalım, 31 Ağustos 2019'da Deniz Harp Okulu'ndaki haritada kamuoyuna sunulan Mavi Vatan haritasında Türkiye'nin aleyhine bir durum olduğunu belirtti.

harita.jpg

Eski Millî Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Ümit Yalım Ege'de 85 kilometre alanı kaybettik diyor. Mesele 85 kilometre toprak parçası değil. Mesele vatan toprağının elden çıkarılıp çıkarılmaması meselesidir. Vatan da zaten basit toprak parçası değil, şehitlerimizin kanıyla sulanmış namusumuzun korunduğu yerdir. Bu 85 kilometrelik alanı Yunanlara terk ederken şu anda orada yaşayan şehit olanların torunlarına sordunuz mu? Bedeli onlar ödedi yetkililer. Yunan komutanlar bize nispet yapar gibi karşımızda kebap partisi verirken 'Eyttt'çiler neredeydiniz? Bir 'Eyttt' de Yunan'a çekeydiniz ya.

***

Yalım yetkilileri şu şekilde uyarıyor: "Ege'deki deniz sınırını 25 derece boylamının doğusundan geçiren Türk Deniz Kuvvetleri'nin Ege Denizi'ni ortadan ikiye ayırarak eşit ve hakça paylaşım ilkesini esas aldığı değerlendirilmektedir. Ancak Deniz Kuvvetleri'ne bağlı gemiler ve TÜBİTAK Marmara Gemisi, 24 derece boylamının doğusunda fiilen araştırma yaparken, buna bir anlam verilememiştir. 2019 sınırının uygulanması durumunda Türkiye, Ege Denizi'nde önemli ölçüde kıta sahanlığını kaybetmiş olacaktır."

Bakın cümlenin sonunu bir kez daha tekrar edelim: 2019 sınırının uygulanması durumunda Türkiye, Ege Denizi'nde önemli ölçüde kıta sahanlığını kaybetmiş olacaktır.

Yetkililer bırakın 'Eyttt' leri. 'Eytt'lilerle oy avcılığı yapacağız derken Yunan vatanımızı işgal ediyor.

***

MEDYA İĞNESİ!

Yeni parti kuruluyor saray medyası kaynıyor!

Yeni partinin sesi olacağı artık gün yüzüne çıkan Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak, kaleme aldığı yazısında şunları diyor: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin son olarak AKP'den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hususi bir garezi olduğunu iddia etti. Albayrak, Bahçeli'nin "Yerli yersiz demeden Davutoğlu'na mütemadiyen laf çaktığını" söyledi.

Hakan Albayrak Karar gazetesinin yeni parti tavrını acıka ortaya koymuş yoruma gerek bırakmamış. Önceki yazımı hatırlayın, hatırlamayanlar sitemize girip okusunlar. Orada yeni partinin en çok AKP'ye veya İYİ Parti'ye değil MHP'ye zarar vereceğini, Bahçeli'nin de Erdoğan'dan fazla yeni partiye bağırdığını söylemiştim. Yeni partinin sesi olacak olan Karar yazarı Hakan Albayrak önceki yazımı adeta destekler nitelikte yazı kaleme aldı.

***

Abdurrahman Dilipak'ın çıkışlarını iyi takip edin. Bir TV konuşmasında sadece tek adam Erdoğan değil demişti. Demek ki Erdoğan'ın tek adamlığını kabul ediyor. Yazılarının büyük bir kısmını okuduğumuzda Liberal muhalefet olarak değerlendirileceğini görürüz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları