"Züğürt Ağa" örneği ortalığı karıştırdı! MHP'den art arda hakaretler...

"Züğürt Ağa" örneği ortalığı karıştırdı! MHP'den art arda hakaretler...
Karar yazarı Taha Akyol, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Memleket Masası" çağrısının yapıcı olduğunu belirtirken, MHP'nin sert yaklaşımını ise eleştirdi.

GÜNBOYU - HABER MERKEZİ

"Gerilimi azaltma yolunda mütevazi adımlar bile ümitler yaratabilirdi. İYİ Parti Lideri Meral Akşenerin memleket masası teklifi böyle bir adım olabilirdi, olmalıydı" diyen Akyol, "İktidardan önce Bahçeli her zamanki öfkeli ve hakaretli üslubuyla karşı çıktı. İktidardan alternatif bir öneri de gelmedi, asıl iktidar kutuplaştırıcı davranışlardan sakınmalıdır" ifadelerini kullandı. 

ZÜĞÜR AĞA GİBİ GÖRÜYOR

Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini de eleştiren Akyol, "Parti lideri olarak en sert siyasi polemikleri yapıyor, milletvekillerini belirliyor, Meclis grubuna talimat veriyor… Meclis, bu kuvvetler ayrılığı ilkesinin neresinde?Milletvekilleri alkışlarla kanun çıkarıyorlar ama bir hafta sonra o kanun Cumhurbaşkanı’nca geri çevrildiğinde yine alkışlıyorlar! Tarihimizde ilke defa milletvekilleri kendilerini Züğürt Ağa gibi görüyor" dedi.

Akyol'un "Memleket Masası" başlıklı yazısına MHP'den çok sert yanıt geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili olan Semih Yalçın, Twitter'dan hesabından açıklama yaptı. 

İşte Yalçın'ın açıklamalarının tamamı:

"KİRALIK KALEMİNDEN KİN DAMLIYOR"

Taha Akyol Efendi, Ön yargılarınla pislediğin köşenden yine partimize ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye hadsiz ve seviyesiz cümlelerle yaptığın saldırıyı nefretle okuduk. Kiralık kaleminden; akıl, fikir, sağduyu ve feraset yerine, buğz ve kin damlıyor.

Milletvekillerini ‘züğürt ağa’ benzetmesiyle aşağılıyorsun. Yine gerçekleri saptırıyor, yine mutadın olan yalan ve iftirayla kamuoyu gündemini kirletiyorsun.

"FETÖ ADINA MI OĞLUN ADINA MI RAHATSIZLIK DUYDUN?"

Genel Başkanımızın ‘masa martavalının’ aslını ifşa etmesiyle FETÖ adına duyduğun rahatsızlık kendi adına mı yoksa oğlunun adına mıdır? Merak ediyoruz. Çünkü senin türünden cebin adamlar, sırçalı köşkündeki rahatınızdan taviz vermemek için FETÖ’ye ödün vermeyi yeğliyorsunuz.

"PENSİLVANYA'NIN TETİKÇİLİĞİNİ YAPIYORSUN"

Senin Türkiye’nin geleceğiyle ilgili sahte endişelerinse gerçeklerden uzak ve ikiyüzlü bir romantizmden öteye geçmiyor. Senin kalemin sadece FETÖ’nün değirmenine su taşıyor anladın mı Taha Efendi?Sen sadece çıkarını düşünüyor, Pensilvany’anın tetikçiliğini yapıyorsun.

"TATLI SU AYDININA HAK ETTİĞİ CEVABI VERECEĞİZ"

Bizler, senin ve senin gibi tatlı su aydınlarının takipçisiyiz.MHP’ye ve camiamıza saldırdığında; hak ettiğin cevabı daima, bu şekilde anında vereceğiz. Senin gibilerin kirli ve çirkin yüzünü, iş birlikçiliğini, eyyamcılığını sık sık yüzlerine vuracağız.Bunu böyle bilesin!

"VARSA BİR SUÇ GİDERSİNİZ..."

Yalçın'ın açıklamalarına DEVA Partisi'nden kınama geldi. AKP'den ayrılarak DEVA partisine katılan Mustafa Yeneroğlu, Yalçın'ın kullandığı üslubu eleştirdi. "Bu nasıl bir dil Allah aşkına?" diyen Yeneroğlu, "Pislemek…hadsiz… seviyesiz... kiralık kalem… Sağduyu ve feraset diyerek, nefret dili kullanmak? Esefle kınıyorum... Siyasetçi nezaketiyle topluma örnek olmalı! Varsa bir suç,yargıya gidersiniz,yoksa anayasal hak ve özgürlüklere sahip çıkarsınız!" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar