Zoom'dan yeni özellik: Yalnızca ücretli üyeler faydalanacak

Zoom'dan yeni özellik: Yalnızca ücretli üyeler faydalanacak
Korona virüs salgını nedeniyle üye sayısı katlanan Zoom uygulaması güvenliği arttırmak için şifreleme sistemini güçlendirmeyi hazırlanıyor. Ancak bu özellikten yalnızca ücret ödeyen üyeler faydalanacak.

Popüler video konferans uygulaması Zoom, güvenlik açığı nedeniyle şifreleme üzerinde çalışıyordu. Zoom’un güvenlik danışmanı Alex Stamos, “Yeni geliştirmeler, sadece paralı üyeler ile kim olduğunu bildiğimiz kurumsal hesaplar için olacak” açıklamasını yaptı.

Video konferans uygulaması Zoom, corona virüsü salgınının en büyük kazananlarından biri oldu. Çalışma hayatının ofislerden evlere taşınmasıyla birlikte Zoom, en fazla kullanılan uygulamalardan biri haline geldi. Ancak birçok kez güvenlik açıkları nedeniyle eleştiri oklarının hedefi de oldu, hatta davalar açıldı.

Reuters'ın haberine göre şirket, güvenliği artırmak için şifreleme sistemini güçlendirecek. Ancak bundan sadece Zoom'u ücretli bir şekilde kullananlar yararlanabilecek.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE PAYLAŞTILAR

Şirketin güvenlik danışmanı Alex Stamos yaptığı açıklamada bu konuyla ilgili olarak, “Zoom'un güvenliğini artırmanın yanı sıra bize duyulan güveni de artırmayı hedefliyoruz. Yaptığımız geliştirmeler, uygulamayı ücretli kullanan kişiler ile kim olduğunu bildiğimiz kurumsal hesapları kapsayacak” dedi.

Şirket ayrıca yeni güvenlik planlarını, sivil özgürlük grupları ve çocukların cinsel istismarını önlemek için çalışan aktivistlerle paylaşarak onlara bilgilendirmede bulundu.

Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar da Zoom'un yeni güçlendirilmiş güvenliğinden yararlanabilecek. Ancak hangi kuruluşlara bu hakkın tanınacağı henüz belli değil.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar