Zonguldak'ta HES'teki risk korkutuyor

Zonguldak'ta HES'teki risk korkutuyor
Türkiye genelinde vakaların sayısı gün geçtikçe artıyor. Zonguldak’ta da son günlerdeki vaka sayısındaki artış Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasını yansıdı. Haritadaki kırmızılık herkesi korkutuyor.

O ilde kırmızı alarm!

Dünya’yı saran korona virüs salgını yayılmaya devam ediyor. Ülke genelinde vaka sayıları günlük 30.000 buldu. Zonguldak vakaların ilk çıkrığı günden bu yana tedbirlerini alıyor. Fakat son dönemde ki artış HES uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. HES uygulamasında bulunan haritada kırmızı alanların yoğunluğunu görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Dünya’yı saran korona virüs salgını yayılmaya devam ediyor. Ülke genelinde vaka sayıları günlük 30.000 buldu. Zonguldak vakaların ilk çıkrığı günden bu yana tedbirlerini alıyor. Fakat son dönemde ki artış HES uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. HES uygulamasında bulunan haritada kırmızı alanların yoğunluğunu görenler şaşkınlığını gizleyemedi.

hesteki-risk-haritasikorku-filmi-gibi-3110-dhaphoto7.jpg

SABAHA KADAR AMBULANLAS SESLERİ GELİYOR

Vatandaşlardan Selma Yıldırım, tedbirlerin daha fazla alınması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne çok yakın bir konumda yaşadığını ve ambulansların gece ve gündüz kovid hastası taşıdığını kendi gözleriyle gördüğünü anlatan Yıldırım, "Sabaha kadar ne 112 ne de acile gelen ambulanslar duruyor. Buna bizzat şahidim. 'Nereden kovidli hasta olduğunu anlıyorsunuz diyecekseniz?'  Şöyle anlıyoruz; ambulanslardan özel kıyafetli sağlık çalışanları iniyor. Hasta indikten sonra dakikalarca dezenfektan işlemi yapılıyor. Vakaların artışı çok fazla ve bunun için acilen önlemler alınması lazım. HES uygulamasına bakarken endişe duyuyorum. Hemen her gün bir komşumuzun tanıdığımızın ölüm haberini alıyoruz. Türkiye ve Zonguldak için değil tüm dünya için endişe duyuyorum" dedi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar