Ziya Selçuk'a Meclis'te Bilal Erdoğan'ın vakıfları soruldu

Ziya Selçuk'a Meclis'te Bilal Erdoğan'ın vakıfları soruldu
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustada Adıgüzel, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a Bilal Erdoğan’ın vakfını sordu.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustada Adıgüzel, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a dönük hazırladığı soru önergesi ile milli eğitimde etkili olan vakıfları sordu.

Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu’nda bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile imzalanan protokollerle eğitimde etkin hale gelmesini gündeme getiren Adıgüzel önergesinde şu sorulara yer verdi:

· Milli Eğitim Bakanlığı pek çok öğretmeni, idari görevlisi, bürokratı ve bilgi birikimi ile hangi noktalarda yetersiz kalmaktadır ki bu tür işbirliklerine ihtiyaç duymaktadır?

· Bakanlığınızın böylesi işbirlikleri için seçtiği vakıflarda kriterleri nelerdir?

· Söz konusu vakıflarda bu projeleri üretenler eğitimci midir? Pedagoji bilgileri ne düzeydedir? Projede uygulayıcı olan vakıf bünyesindeki kişiler kimlerdir? Bu kişilerin eğitim düzeyi/yeterlilikleri nasıl denetlenmektedir? Bu kişilerin yeterlilik düzeylerine bakanlık bünyesinde hangi kurumlarca karar verilmektedir? Bu kişileri bakanlığın hangi birim ya da birimleri denetlemektedir?

· Şu ana kadar Milli Eğitim Bakanlığı ile vakıflar arasında kaç protokol imzalanmıştır? Bu protokoller hangi illeri kapsamaktadır?

· Milli Eğitim Bakanlığı için proje ürettiğini iddia eden her vakfın projesi değerlendirmeye alınmakta mıdır? Bu vakfın Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu olmasının, Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalanmasında etkisi var mıdır?

· Resmi bir ortaklık kurulmadığı halde okullar ile ortak kurs, seminer, eğitim, etkinlik ve/veya faaliyetler yürüten vakıflar olduğu ile ilgili haberler basına yansımaktadır. Bu denetimsizlikler ile ilgili herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Tekrarlanmaması için bir önlem alınmış mıdır?

· Öğrencilerin okullarda derneklerin uyguladığı sınavlara tabi tutulduğu ve sonrasında bu öğrencilerin derneğe gitmesi gerekliliğinden bahsedildiği yönünde haberler bulunmaktadır. Bu iddialar doğru mudur?

· Öğrencilerin MEB’e bağlı binalar dışına taşınması/gitmesi söz konusu olmuş mudur? Olduysa öğrencilerin güvenliği kim tarafından ve nasıl sağlanmıştır veya sağlanmaktadır?

· Bu uygulamalar, Tevhîd-i Tedrîsâttan günümüze bir ilke olarak benimsenmiş eğitim ve öğretimin bir bütün olması ilkesine ve laik, çağdaş ve bilimsel eğitim normlarına uygun mudur?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar