Ziraat Bankası'ndaki harcamaları Günboyu yazarı Levent Özeren sordu AKP'li eski bakan Faruk Çelik yanıt verdi

Ziraat Bankası'ndaki harcamaları Günboyu yazarı Levent Özeren sordu AKP'li eski bakan Faruk Çelik yanıt verdi
Günboyu yazarı Levent Özeren sosyal medya hesabından, Faruk Çelik'e "Ziraat Bankası'nda limiti belirsiz kredi kartı ile 9 üye 3 Milyon TL harcamış. Siz kredi kartı ile harcama yaptınız mı sayın bakan?" diye sordu. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik cevapladı.

AKP'li 3 eski milletvekilinin de üyesi olduğu 9 üyeli Ziraat Bankası Yönetim ve Denetim Kurulu'ndaki yıllık giderin 2019 yılında 2.3 milyon lira olması gerekirken, giderin 5.4 milyon lira olarak gerçekleştiği bildirilmişti.  

Bunun üzerine Günboyu yazarı Levent Özeren sosyal medya hesabından, "Ziraat Bankası'nda limiti belirsiz kredi kartı ile 9 üye 3 Milyon TL harcamış. Faruk Çelik'e sorabilecek kimse var mı? Siz kredi kartı ile harcama yaptınız mı sayın bakan?" diye sordu. 

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de kendi sosyal medya hesabından Özeren'in sorusuna cevap vererek, "Kendim cevap vereyim yapmadım" dedi.

levent-ozeren.png

Levent Özeren de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i etiketleyerek, "Cevap için teşekkürler sn bakanım. O halde 7 kişi kalıyor" ifadelerini kullandı.

zeren.png

NE OLMUŞTU?

Sayıştay'ın raporuna göre, Ziraat Bankası'nda 19 bin 750 lira olan yönetim kurulu üyeleri yılda 4 maaş da ikramiye alıyor. Yönetim kurulu üyelerinin kredi kartı harcamaları da banka tarafından karşılanıyor. 2019 yılında Ziraat Bankası Yönetim ve Denetim Kurulu giderinin 5.4 milyon lira olarak gerçekleştiği bildirildi.

Eski vekiller Faruk Çelik ve Veysi Kaynak'ın aynı zamanda emekli milletvekili aylığı aldıkları da bildirildi. Ziraat Bankası'ndaki maaş, ikramiye ve kredi kartı harcama yetkisi gibi olanaklar genel kurul kararıyla alınıyor. Sayıştay ayrıca bankadan yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile personel harcamalarına ilişkin belgeleri istediklerini  ancak belgelerin verilmediğini de açıkladı.

Raporda şu ifadelere yer verildi:

"Bankada 2019 yılında 9 yönetim kurulu üyesi ve iki denetim kurulu üyesi görev almıştır. Bu üyelerin tamamının uhdesinde kamu görevi olmadığı kabul edildiğinde, 2019 yılı yönetim ve denetim kurulu üyeleri için toplam 2.346.600 TL gider yapılması gerekmektedir. Ancak, banka mizanında yer alan, ‘Yönetim Kurulu Aylık ve Ücretleri' hesabının yıl sonu tutarı 5.451.396 TL olarak gerçekleşmiştir."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar