'Zenginler şehri' Cenevre'de yardım paketi kuyruğu!

'Zenginler şehri' Cenevre'de yardım paketi kuyruğu!
Korona virüs salgını nedeniyle tüm ülkelerin ekonomisi ağır darbe alırken Refah düzeyi en yüksek ülkelerden İsviçre de virüs salgınından etkilendi. 'Zenginler şehri' olarak bilinen Cenevre'de yardım paketleri için uzun kuyruklar oluşması dikkat çekti.

Korona virüsünün yarattığı kriz dünyanın her yerinde büyük ekonomik sorunlara neden oldu. Ekonomik refah seviyesinin yüksekliğiyle bilinen İsviçre de bu durumdan etkilenirken binlerce kişi işsiz kaldı.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre Cenevre’de bu ay başında başlatılan ve üçüncüsü dün yapılan gıda paketi dağıtımına ilgi çok büyük oldu.

‘Dayanışma Kervanı-Caravane de la Solidaritee’ tarafından gerçekleştirilen organizasyonda dağıtım merkezi önünde uzun kuyruklar oluşurken, birçok kişi paketler tükenince eli boş dönmek zorunda kaldı.

isvicre-kuyruk-ali-gulen-2.jpg

İSVİÇRE'DE ÜRETİM YÜZDE 25 DÜŞTÜ

Korona salgını nedeniyle alınan önlemler İsviçre'nin üretimini yüzde 25 düşürdü. İşsizlik oranı yüzde 2.3'ten, yüzde 4'e çıktı. Ülke bir durgunluğun içinde ve işsizliğin daha da artması bekleniyor.

Serbest meslek sahiplerinin yüzde 77'si krizden olumsuz etkilendi. Yüzde 18 serbest meslek çalışanı işyerini kapattı. Çalışanların yüzde 54'ü kısa çalışma modeline geçti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar