Zelenskiy'den Türkiye'ye tepki: Çifte standart uyguluyorlar

Zelenskiy'den Türkiye'ye tepki: Çifte standart uyguluyorlar
Savaşın başlamasından bu yana Türkiye'ye dönük olumlu açıklamaları ile bilinen Zelenskiy'den bu kez Türkiye eleştirisi geldi. Türkiye'nin bir yandan iki ülke arasında arabuluculuk yürüttüğünü belirten Zelenskiy, Türkiye'nin aynı zamanda gelecek Rus turistler için hazırlık yapmasının 'çifte standart' olduğunu söyledi.

ZELENSKİY TÜRKİYE'YE TEPKİ GÖSTERDİ: AKP'NİN İLK YANITI SERT OLDU!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy''den Türkiye''ye yönelik eleştiri geldi. Katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtlayan Zelenskiy, Türkiye''nin hem Rusya hem de Ukrayna ile iyi ilişkiler yürüttüğü sorusuna sitem dolu bir cevap verdi.

Euronews''te yer alan habere göre, Yunan ERT televizyonuna bir mülakat veren Zelenskiy, gazetecinin "Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşında barışçıl bir rol oynarken, ordusuyla Yunanistan''a meydan okuyor, bu çelişki değil mi" sorusuyla ilgili şunları söyledi:

''BU ŞEKİLDE OLMAZ''

"Savaşta olduğunuz zaman, aralarında tarihten gelen düşmanlıkları olan ülkeler dahil, etrafınızdaki tüm ülkeleri bir araya getirmek için her şeyi yapmak zorundasınız. Biz bu ülkeleri kendi yanımıza çekmek için her şeyi yapmak zorundayız çünkü ortaklara ihtiyacımız var."

"Aksi halde Rusya''yı yenemeyiz. Burada tamamen dürüst olacağım, biz hem Yunanistan hem de Türkiye''nin desteğini alıyoruz. Ama aynı zamanda hem Yunanistan hem de Türkiye''ye yöneltmek istediğimiz sorularımız var. Her ülkenin kendi menfaatleri var."

"Aldığımız destekler için minnettarım. Tüm Yunan halkının bizi desteklemesini isteriz. Diğer taraftan Yunanistan ekonomisinin önemli bir gelirinin turizmden geldiğini biliyoruz. Rus turistler de Yunan ekonomisine uzun yıllar boyunca önemli katkı sundu."

"Aynı şey Türkiye için de geçerli. Bir yandan Türkiye, Ukrayna''yı desteklemek için arabulucu rolünü üstleniyor. Diğer yandan örneğin Rus turistler için turizm hazırlıkları yapıyor. Bunu da görüyoruz. Ben bir devlet başkanı olarak, dostane ilişkilere sahip olmak isterim. Ama bu şekilde olmaz. Bunu söylemek zorundayım. Bu meseleyi bu şekilde ele alamazsınız. Bu bir çifte standarttır. Bu adil değil. Bu nedenle Türkiye''nin dikkatini bu noktaya çekiyorum. Çünkü bir tercih yapılmalı. Siz gerçeğin tarafında mısınız, değil misiniz?"

AKP''DEN İLK YANIT

Zelenskiy''nin bu sözlerine henüz resmi bir yanıt verilmezken, AKP''li Şamil Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile eleştirilere yanıt verdi. Zelenskiy''e ''aptal komedyen'' diyen Tayyar, sözlerine şöyle devam etti: 

"Zelenskiy, Rus turistleri kabul ettiği için Türkiye’ye kırgınmış. SİHA gönder. Binlerce yetimi, öksüzü kabul et. Yüzlerce yardım tırını ulaştır. Barış için kendini parala. Sen kalk Yunan kanalında saçmala. Aptal komedyen!" 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar