Zanlı listesinden bakan danışmanlığına!

Zanlı listesinden bakan danışmanlığına!
Çorum'da AKP'nin eski İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’ın başkanlıktan çekilmesine vesile olan skandal kaset olayında 18 zanlının ismi yer alırken lehte ise 16 kişi tanık sıfatıyla dosyaya girdi.

CUMA ŞAHİN / GÜNBOYU

Skandal kaset davası sonrası istifa eden AKP Çorum eski İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’a yönelik olarak kurulan siyasi kumpas ve şantaj olayı ile ilgili olarak yürütülen yargı sürecinde soruşturma dosyasında 18 zanlının ismi yer alırken lehte ise 16 kişi tanık sıfatıyla dosyaya girdi.

2018/15372 Nolu Savcılık Soruşturma Dosyasında zanlı olarak yer alanlar arasında 2 Belediye Başkanı, 1 Belediye Başkan Yardımcısı 2 Belediye Meclis Üyesi, 1 Belediye Kültür Müdürü, 1. AKP İl Başkan yardımcısı, 1 AKP Gençlik kolları Başkanı, 1 Özel Kalem Müdürü, 1 TSO Başkan Yardımcısı ve 1 Milletvekili yeğeni bulunuyor.

DOSYADA GİZLİLİK KARARI VAR

Seçim atmosferine girilirken Çorum Belediye Başkanlığına ismi geçen AKP Çorum İl Başkanı Av. M. Karadağ’ın hakkında gündeme bomba gibi düşen kaset olayında dosya ikiye ayrıldı. Tutuklu bulunan 1 yıl altı ay hapis cezasına çarptırılan ve yattığı gün göz önüne alınarak tahliye edilen E.A’nın dosyası ayrılmıştı.

Öte yandan Karadağ’ın 17 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığına şikâyette bulunduğu öğrenildi.

ZANLI LİSTESİNDEN BAKAN DANIŞMANLIĞINA 

Kaset vakasında birinci sırada ismi geçen ve Çorum Belediye Başkanlığı yapan Z .G. Bakan danışmanlığına getirildi.

Zanlı listesi şu şahıslardan oluşuyor: Z.G. M.K., Belediye Başkanı, T.C Belediye Başkan Yardımcısı, E.A. İl Başkan Yardımcısı, M.E Özel Kalem Müdürü, M.E Belediye Eğitim Kültür Müdürü, M.Ö, TSO Başkan Yardımcısı, S.K Belediye Kültür Basın Görevlisi, K.K.T ve L.K Belediye Meclis Üyesi, B.K AKP Gençlik Kolları Başkanı, E.A. AKP İl Başkan Yardımcısı, A. Y., M. Y., E. K., Ş.A.,  ve M.K.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar