AKP'nin istediği asgari ücret açıklandı!

AKP'nin istediği asgari ücret açıklandı!
Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün saat 15.30'da ikinci toplantısını yapmaya hazırlanırken, ekonomi kulislerinde yeni iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, AKP ve patronların kafasındaki yeni asgari ücreti açıkladı.

Bakanalar Kurulu Toplantısı sonrası kamuoyuna seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete zam yapılacağını açıklarken bu zammın ne kadar olacağına dair bir bilgi paylaşmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık işverenlerin ve AKP hükümetinin aklındaki rakamın 5 bin TL olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından kameralar karşısına geçerek merak edilen asgari ücret açıklamasını yaptı. Erdoğan “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedik. “ sözleriyle asgari ücrete zam yapılacağının bilgisini verirken “En kısa sürede bu konuda müjdeli haberi işçi ve emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz." İfadelerini kullandı.

''''5 BİN TL DÜŞÜNÜYORLAR''''

Erdoğan’ın açıklamaları sonrası en çok merak edilen konu ise yeni asgari ücretin kaç para olacağı oldu. Bu konuda açıklamalarda bulunan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık AKP''nin ve patronların aklındaki artışla ilgili “Siyasi çevrelerden ve kulislerden, hükümetin ve işverenlerin kafasındaki yeni asgari ücret tutarının 5 bin TL olduğunu duyuyoruz” diye konuştu.

Resmi enflasyonun bile yüzde 73,5 olduğunu hatırlatan Balık “Belirlenecek asgari ücret de en az 6 bin 779 TL-7 bin TL aralığında olmalı” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar