Zamlı maaşlar ne zaman hesaplara yatacak? Beklenen açıklama geldi! Milyonların gözü bu haberde!

Zamlı maaşlar ne zaman hesaplara yatacak? Beklenen açıklama geldi! Milyonların gözü bu haberde!
Milyonlarca memur emeklisini ilgilendiren açıklama geçtiğimiz gün gelmişti. Memura kamülatif ek zam yapılacağı açıklamasının gelmesinin ardından "2022 Memur zammı ne kadar, ne zaman verilecek, ne kadar, kaç TL olacak?" soruları yanıt aramaya başladı. 

Memur ve emeklilere yeni yılda yapılacak zam oranı konuşulurken, asgari ücret görüşmeleri de 1 Aralık itibariyle başladı. Yeni yıla sayılı günler kala, memur, emekli ve asgari ücret zamları da merak konusu oldu.

Memur ve emeklilere yeni yılda yapılacak zam oranı araştırılıyor. Asgari ücret görüşmeleri, 1 Aralık itibariyle başladı. Yeni yıla sayılı günler kala, memur ve emekliler de zamlı maaşlarını bekliyor. Geçim derdini bir nebze azaltma imkanı sunan maaş zammı enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Türkiye’deki emekliler, açıklanan enflasyon oranı doğrultusunda Ocak ve Temmuz aylarında iki defa zam alıyorlar. Peki, memur zammı ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? 

Hayat pahalığından en fazla etkilenen kesimlerden olan emekliler, maaş zammı az da olsa rahatlamak istiyor. Milyonlarca vatandaş, yeni yılda alacakları zam oranının ne kadar olacağını araştırıyor. Tüketici fiyatları endeksi kasım ve aralık ayında geçen yılki kadar artarsa yıl başında işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıklarına yüzde 10.5 zam yapılacak.

Tüketici enflasyonu temmuz ayından bu yana yüzde 6.73’e ulaştı. Tüketici fiyatları endeksi kasım ve aralık ayında geçen yılki kadar artarsa yıl başında memur ve memur emeklileri yüzde 5 toplu sözleşme zammına ilave olarak yüzde 7.5 enflasyon farkı alacak. Böylece memur ve memur emeklilerinin alacağı toplam zam oranı yüzde 12.5’i bulacak.

3600 EK GÖSTERGE VAAT OLMAKTAN ÇIKTI

"4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarını belirleyen 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, kamu görevlileri için önemli kazanımlara imza atıldı.

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. 3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi.

MEMUR MAAŞLARI İÇİN SEVİNDİREN HABER GELDİ

Son dönemde kurda yaşanan hareketlilikten kaynaklanan ekonomik dalgalanmalar dolayısıyla toplu sözleşmenin ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulmuştur. Ancak bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözleşmenin zaafa uğraması da kabul edilemez.

MEMUR ZAMMI VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Enflasyon rakamlarının netleşmesi ile memur ve emeklilerin alacağı zam oranı da belli oldu. Ocak ayında yüzde 3 sözleşme zammına ek olarak yüzde 4,33 enflasyon farkı verilecek. Böylece, memur ve memur emeklileri toplam yüzde 7,33 zam alacak. 

15 Ocak'ta alınacak.

SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı ise yüzde 8,37 olacak.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar