Zamda anlaşma sağlanamadı: Çalışacak araç bulamayacaklar

Zamda anlaşma sağlanamadı: Çalışacak araç bulamayacaklar
Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısından bir sonuç alınamadı. İstanbul'da okul servisleri yüzde 33.15 zam istedi.

Korona virüsü salgını ile mart ayından beri yüz yüze eğitime ara verilmnişti. 21 Eylül itibari ile okulların yeniden açılması ve örgün eğitime dönülmesi bekleniyor. Eğitim dönemi öncesi okul servisi ücretlerinin belirlenebilmesi amacıyla UKOME toplantısı yapıldı. İstanbul Kongre Merkezi’ndeki toplantıda İstanbul Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (İSTESOB) yüzde 33.15 zam istedi. Ancak alt komisyondan yüzde 11.16’lık teklif geldi. Rakam üzerinden anlaşma sağlanamadı. Teklifin sonraki toplantıda yeniden görüşülmesine karar verildi.

"TEHDİT DEĞİL SERVİS BULUNAMAZ"

İstanbul Servis Araçları Odası Başkanı Hamza Öztürk, servisçilerin 13 Mart’tan beri evine bir şey götüremediğini belirterek çalışmadıkları halde ödenmesi gereken tüm resmi ödemeleri yaptıklarını ifade etti. “Vergi mükellefiyiz, esnafız, aracımız var. Hiçbir kredi ya da destekten yararlanamıyoruz” diyen Öztürk, şöyle devam etti: “Çok net söylüyorum, bu bir tehdit değil. Önümüzdeki günlerde, teklif edilen oranda zam gelirse İstanbul’da çalışacak servis aracı bulamayacaklar.”

"GÜNAH KEÇİSİ YAPILDIK"

Özel okulların topladığı servis paralarının kendilerinden sorulmamasını isteyen oda başkanı, kendilerinin ‘günah keçisi’ yapıldığını, hizmetlerinin karşılığını almak istediklerini dile getirdi. Öztürk sözlerini şöyle devam etti: “Belki salgın devam edecek, belki seyreltilmiş eğitim modeline geçilecek. O zaman da yapılacak tek bir şey var. Biz bugün ‘270 lirayı 290’a çıkaralım’ diye uğraşırken, o zaman öğrenci taşıyacak araba bulamayacağız. Çünkü ne velilerimizin önerdiği rakamlar bizleri tatmin edecek ne de bizim verdiğimiz talepleri yerine getirecekler." 

"BU RAKAMLARA 5 ÖĞRENCİ TAŞINMAZ"

Salgın döneminde şehirlerarası ulaşım yasağı kalktığında Ulaştırma Bakanlığı'nın bir tarife çıkardığını anımsatan Öztürk, "Şehirlerarası yolculuklarda belirli rakamlar koymuştu ve bu rakamlar normal tarifenin tam iki misliydi. Farklı uygulamaları biz asla kabul etmiyoruz. Seyreltilmiş eğitim dönemi zaten bizim için bir facia olacaktır. Öyle bir dönemde servis taşımacılığı yok gibi bir şey olacak. Bu rakamlara beş tane öğrenci falan taşınmaz. Bir iki gün taşıyıp, servisçinin yatması da söz konusu değil. Bir araba bir yere bağlandığında belli bir süre çalışmak zorunda” ifadelerine yer verdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar