Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Dr. Onur Akbaş

Dr. Onur Akbaş

HİSBOYU

Zaman o zaman olsun  

Öncelikle yeniden merhaba diyerek başlayalım. Zira akademik çalışmalarımın yoğunluğu nedeniyle bir süre yazılarıma ara vermek zorunda kaldım. Bu arada gündeme edebiyata teolojiye ve bilimsel düşünceye dair dağınık da olsa okumalar yapmaya devam ettim. Bu arada sevgili Meliha Yıldırım'dan imzalı bir kitap elime ulaştı. Ulaşan da ulaştıran da var olsun. İyi ki ulaştı. Zira kurguda, fantezide, düşüncede konusu yahut teması edebiyat olan kurgu metinlerine bu zamanda rastlamak hem bu alanda kalitenin varlığını devam ettirdiğinin göstergesi hem de edebiyatın tarihselliği içerisinde bireyin tarihselliğini bulacağı metinlerin var olacağına bir alamettir.

Sevgili Meliha Yıldırım'ın " Zaman O Zaman Değil" kitabından bahsediyorum. Konusu kendi kurgusu olan eser postmodern yahut modernist kurgu zemininde çok yazıldı ama teması edebiyat tarihi olan metinler ancak gerçek edebiyatseverlerin özlemini duyduğu metinlerdir. Böyle bir ziyafet sunduğu için sevgili Meliha Yıldırım'a edebiyatseverler ne kadar teşekkür etse azdır.

MELİHA YILDIRIM KİMDİR?

Hacettepe Üniversitesi İİBF mezunu olan Yıldırım, uzun yıllar boyunca bankacı olarak çalıştı. Emekli olduktan sonra Cer Modern Sinema TV Senaryosu ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Öykü Atölyesi seminerlerine katıldı. Aylık Kültür Sanat Haritası Dergisi'nde söyleşileri, Karahindiba ve Patika dergilerinde öyküleri yayınlanan Yıldırım, Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği ve Ankaralı Gezginler Grubu üyesidir.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları