Yüzlerce Filistinli meydanlara çıktı! Ateşkes sevinci...

Yüzlerce Filistinli meydanlara çıktı! Ateşkes sevinci...
İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes gece saat 02.00'da yürürlüğe girdi. Yüzlerce Filistİnli ateşkes kararını tekbirlerle kutladı.

Yüzlerce Filistinli meydanlara çıktı! Ateşkes sevinci...

İsrail ve Hamas arasında 11 gün süren ateşkes dün gece son buldu.Ateşkes yerel saatle bu gece 02:00’de başladı. Ateşkesi kararını kutlayan yüzlerce Filistinli sokaklara döküldü. Gazze Şeridi'nden Allah-u Ekber sesleri yükseldi.

gazze-seridinde-ateskes-sevinci-5338-dhaphoto2.jpg

Hamas silahlı kanadı El Kassam Tugayları Sözcüsü, hareketin Al-aksa televizyonunda yayınlanan kısa süreli konuşmasında Hamas’ın ateşkes anlaşmasına cevaben İsrail’e roket atmayı durdurduğunu söyledi. Sözcü Abu Obeida, “Kuzeydeki Haifa şehrinden güneydeki Ramon’a kadar tüm İsrail’i kapsayan roket saldırıları hazırlamıştık, ancak 02:00’ye kadar işgalcilerin tutumunu izlemek için ateşkese karşılık verdik” dedi.

gazze-seridinde-ateskes-sevinci-5338-dhaphoto3.jpg

"İSRAİL'İN TUTUMUNU TAKİP EDİYORUZ"

Obeida, ‘roket saldırılarının başlatılmasının, İsrail'in Gazze Şeridi’ndeki halka yönelik saldırılarını tamamen durdurma davranışına bağlı olduğunu’ sözlerine ekledi. Abu Obeida aynı zamanda “İşgalcilerin liderleri gerçek bir sınav altında ve tüm İsrail’e roket saldırılarına devam etme kararı hala masada” ifadesine yer verdi. Sağlık Bakanlığı Gazze'de İsrail saldırılarında 65’i çocuk, 39’u kadın ve 17’si yaşlı olmak üzere 232 Filistinli'nin hayatını kaybettiğini, bin 900 kişinin de yaralandığını açıkladı. (DHA)

gazze-seridinde-ateskes-sevinci-5338-dhaphoto7.jpg

gazze-seridinde-ateskes-sevinci-5338-dhaphoto5.jpg


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar