Yüz yüze eğitimde servis sorunu yaşanacak mı? Servis Odası Başkanı Hamza Öztürk değerlendirdi

Yüz yüze eğitimde servis sorunu yaşanacak mı? Servis Odası Başkanı Hamza Öztürk değerlendirdi
Kademeli normalleşme kapsamında okullar yüz yüze eğitime başladı. Servis araçlarının okul ve toplu taşımaya yeterli olup olmayacağına ilişkin İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk açıklama yaptı.

Pandemi dönemiyle beraber Mayıs'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde servis araçlarının İstanbul'daki toplu taşımaya destek olması kararı alınmıştı. Alınan karar henüz uygulanmamışken, kademeli normalleşme kapsamında bugünden itibaren okulların belirli günlerde yüz yüze eğitime devam etmesi kararlaştırıldı. Servis araç sayısının toplu taşıma ve okullar için yeterli olup olmadığına ilişkin İSAROD Başkanı Hamza Öztürk değerlendirmelerde bulundu. 

"BOŞTA OLAN ARAÇ SAYISI 20- 25 BİN"

Öztürk "Okullar 7 Haziran'da yüz yüze eğitime açılsa da velinin iznine bağlı olarak açılacak. Herhangi bir zorunluluk söz konusu değil. Ekim ayında açıldığı gibi muhtemelen belli bir kısım öğrenci okula gelecek, belli kısım gelmeyecek. Ekim ayında 30 arabanın çalıştığı okulda sadece 2 araç çalışmıştı. Yine aynısı olacağını görüyoruz. Yine ciddi manada servis aracımız boşta beklemeye devam edecek. Toplu taşımaya da destek verince hiç bir sıkıntı olmaz. Okullardaki ihtiyaç boştaki servis aracını kapsamayacak, çok az miktarda araba okullarda çalışacak. Boşta olan araç sayısı 20-25 bin civarında olacak. Onun için İETT'nin ve İstanbul'un ihtiyacı varsa boştaki servis araçlarından istifade edecektir" dedi.

"OKULLARIN AÇILMASI VERECEĞİMİZ DESTEĞİ ENGELLEMİYOR"

Öztürk, "Hem İETT, hem de okullara en fazla 10 bin araba gider. Çünkü İETT'nin bin, bin 500 araba alacağını varsayarak İstanbul'da da servis aracının olduğu 3 bin 500 okulumuz var.  Her okula 2 servis gittiğini düşünürsek toplamda 9 bin araba gider. Hiç bir şekilde okulların açılması vereceğimiz desteği engellemiyor. Şu anda 35 bine yakın aracımız boşta" ifadelerini kullandı. (DHA)

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar