Yüz yüze eğitimde koronavirüs paniği! Önlemler yetersiz kaldı

Yüz yüze eğitimde koronavirüs paniği! Önlemler yetersiz kaldı
Yüz yüze eğitimde okullardaki tedbirler veliler tarafından yetersiz bulundu. Öğrenci Veli Derneği tarafından yapılan açıklamada eksikler sıralandı.

Yüz yüze eğitimin ilk haftasında okullardan vaka ve  karantina haberleri gelmeye başladı. Bazı özel okullarda pozitif vaka çıkan sınıflarda uzaktan eğitime geçildi.

Cumhuriyet gazetesinden Figen Atalay'ın haberine göre; daha güvenli olacağı inancıyla çocuklarını özel okullara veren veliler tepki göstererek “‘Yılda 80 bin lira verdiğimiz okul, daha çok kazanç hırsıyla küçücük sınıfları 25 öğrenciyle doldurmuş. Çocuklar yapışık oturuyor. Okulun 3. gününde hastalanan çocuklar olunca da eve yolladılar öğrencileri, uzaktan eğitime geçildi” dediler. 

Öğrenci Veli Derneği’nce yapılan açıklamada, çok sayıda okulda pozitif vakalarının olduğu bilgileri geldiği ancak en az iki vaka olması durumunda sınıfların karantinaya alınması nedeniyle okullarda eğitimin devam ettiği belirtildi. 

Derneğin ilk hafta değerlendirmesi şöyle: 

İstanbul Kartal Yavuz Selim Ortaokulu’nda bir sınıfta iki öğrenciye  pozitif tanısı konulmasıyla 37 kişilik sınıf karantinaya alındı.

Denizli Sarayköy Ortaokulu’nda 7. sınıfta bulunan 2 öğrenciye pozitif tanısı konuldu.

Anaokulu kısmında bir sınıf karantinaya alındı.

Eskişehir’de bir lisede bir sınıf karantinaya alındı.

Bolu’da Orhangazi Ortaokulu’ nda 8. sınıf  karantinaya alındı.

Antalya Kumluca’da Sınav Koleji’nde 8. sınıflardan bir şube karantinaya alındı.

HAZIRLIK YOK

Eğitim Sen Muğla Şubesi’nin  yüz yüze eğitimin ilk haftasında düzenlediği anketle, okullarda salgına yönelik yeterli önlemlerin alınmadığı ortaya çıktı. Ankete katılan 1175 eğitim çalışanından yüzde 43’ü okullarda salgına yönelik hiçbir önlem alınmadığını, yüzde 39’u alınan önlemlerin yetersiz olduğunu, yüzde 11’i önlemlerin kısmen alındığını ve yalnızca yüzde 7’si yeterli önlem alındığını söyledi. 

Okullara ulaştırılan maskeler son derece yetersiz ve işlevsiz; başta okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri olmak üzere öğrencilerin kullanımına uygun olmayan standart maskeler okullara gönderilmiş durumda. Siperlik vb koruyucu malzemeler noktasında ise hiçbir hazırlık yok. Okullara yeterli miktarda hijyen malzemesi sağlanmamıştır. Başta lavabolar olmak üzere yeterli temizlik malzemesinin sağlanmadığı koşullarda yüz yüze eğitim devam etmektedir. Kamu okullarının büyük çoğunluğunda havalandırma sistemi bulunmamaktadır.

PCR testine yönelik uygulama yalnızca kâğıt üzerinde kalmıştır. Nerede, nasıl, hangi koşullarda yapılacağı ve takibinin nasıl olacağına dair belirsizlik devam etmektedir. 
Okul giriş-çıkışlarında gerekli hazırlık ve planlama yapılmadığı için velilerin de okul önlerinde, okul bahçelerinde olduğu anlarda okullarda ciddi bir yoğunluk yaşanmaktadır. Kalabalık okullar, sınıflar sorunu devam etmektedir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar