Yüz yüze eğitim bugün başladı! Hangi sınıflar ne zaman başlayacak?

Yüz yüze eğitim bugün başladı! Hangi sınıflar ne zaman başlayacak?
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından açıklama yaparak, Bugün, ilkokul öğrencileri yüz yüze eğitime başladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında normalleşme ilgili kurallar açıklandı. Toplantının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından açıklama yaparak yüz yüze eğitim takvimini açıkladı. 

Selçuk, "Yarın (1 Haziran) itibarıyla ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi'den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlıyoruz." bilgisini paylaştı.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise ülke genelinde Kovid-19 salgın tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme kapsamında, yarından itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacağı, diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edeceği bildirildi.

"2 TEMMUZ SONA ERECEK"

Açıklamada, "Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarımızda yüz yüze eğitime 1 Haziran Salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacaktır. Okullarımızdaki yüz yüze eğitimlere katılım, isteğe bağlı olup “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu'ndaki koşullar doğrultusunda gerçekleştirilecektir. 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecektir." ifadelerine de yer verildi. (AA)

60b520c25542802514cc6aca.jpg

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar