Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan: Türkiye; Irak, Suriye ve Afganistan'dan ders çıkarmalı

Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan: Türkiye; Irak, Suriye ve Afganistan'dan ders çıkarmalı
Türkiye'de son dönemde illegal örgütlerin varlığının tekrar kamuoyunda gündeme gelmesi güvenlik sorunun bir kez daha tartışmaya açtı. Yurt Partisi Genel başkanı Saadettin Tantan, "Bilginin süratli bir şekilde toparlanması laboratuvar titizliği ile oluşturulması gerekiyor. Ülkenin ihtiyacı oylan bilgilerin adalet zemininde eyleme dönüştürülmesi büyük önem taşıyor." dedi.

Yurt Partisi Genel başkanı Saadettin Tantan, Yeniçağ'dan Fatih Erboz'a gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İktidarın Türkiye'yi iyi yönetemediğini belirten Tantan, şunları söyledi: "İktidar bir şey yapamıyor artık. Türkiye Irak, Suriye ve Afganistan'dan ders çıkarmalı.

Buralarda neler olduğunu iyi incelemek gerekiyor. Birinci dünya savaşında Osmanlı Devleti hangi örgütsel yapılar gidip, dağıtıldığını iyi analiz etmek gerekir. Birinci dünya savaşında Osmanlı devleti karşısında İngiltere, Fransa, ABD gibi ülkelerin aldığı tutum sonucunda parçalanma süreci yaşandı. Aynı oyun bugün de değişik isimlerle sergileniyor. Hukuk devleti, adalet sistemi özgürlük ve bağımsızlıklar açısından, halkın bilgi alma özgürlüğünün önü açılması gerekir. İktidarın kendi çıkarını düşünmesi nedeniyle silahlı ve silahsız yapılan adeta eleman kazanıyor. Yeraltı dünyası da aynı zamanda eleman kazanıyor. İnsanlar kendi geçimlerini sağlayabilmek adına her yere savruluyor. İktidar istediği anda süratli bir şekilde bunları ortadan kaldırabilir." 

VATANDAŞA DOĞRU BİLGİ VERİLMİYOR 

İktidarın bunlarını neden yapamadığının iyi sorgulanması gerektiğini kaydeden Tantan, "Kendi bakanlığının, kamuoyunun artık bilisi dahilinde olduğu yolsuzluğu sorgulamayan, denetlemeyen, denetlemeye karşı çıkan iktidar fazla bir şey yapamıyor zaten. Bu Türkiye'yi içeriden ve dışarıdan parçalamak isteyenler büyük oyun içinde. Bu oyunun görülmemesinin nedeni bilgi kirliliği. Vatandaşa doğru bilgiler verilemiyor" diye konuştu. 

GÜVENİRLİK MİMARİSİ ÜLKENİN GELECEĞİ

Türkiye'nin süratli bir şekilde içinden geçtiği tehlikeli ve kritik sürece önlem alması gerektiğini de anlatan Tantan, şunları ifade etti: "Türkiye süratli bir şekilde güvenlik mimarisini oluşturmasını gerekir. Silahlı ve silahsız örgütlerle mücadele, sağlık, gıda, çevre, bilgi güvenliği açısından iletişim, üretim güvenliği, iç ve dış güvenlik, enformasyon ve bilgi savaşlarına karşı güvenlik, 4.0 sanayisinin gelmekte olduğu dönemde zihinsel güvenlik bir bütünlük ele alınmalı.

İLLEGAL YAPILAR OLUŞUYOR

Genelde Türkiye Başsavcılık müessesi ve onun alt kadrolarında kolluk güçleri, istihbarat kadroları, çevre, sağlık, gıda, hukuk uzmanları, yaygın bilgi edinme ağları uzmanları olmalı . Araştırma akademileri yöneticileri önemli burada. Bilginin süratli bir şekilde toparlanması ve bilginin adeta ince eleyip sık dokunarak laboratuvar titizliği ile oluşturulması gerekiyor. Halkın ihtiyacı olan bilgilerin paylaşılması burada yine çok önemli. Ülkenin ihtiyacı oylan bilgilerdin ise adalet zemininde eyleme dönüştürülmesi yine büyük önem taşıyor. Türkiye'de var olan bu boşluk ehliyetsiz kişiler tarafından kullanıldığı için süreç içinde bu kişiler kendi illegal yapılarını oluşturuyor Bu nedenle acil güvenlik mimarlığı oluşturulmalı." 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar