Yunanistan sınırında gerilim artıyor: Sınırı geçenler iade edilecek!

Yunanistan sınırında gerilim artıyor: Sınırı geçenler iade edilecek!
Yunanistan, sınırlarını korumak için 5 maddelik önlem planını açıkladı. Hükümet Sözcüsü Stelios Peças, Yunan topraklarına yasa dışı giren göçmenlerin kendi ülkelerine tekrar iade edileceğini açıkladı.

Türkiye'deki sığınmacıların sınır kapısına gelerek Avrupa'ya geçmek istemelerinin ardından Yunanistan harekete geçti. Ulusal Güvenlik Konseyi'ni toplayan Yunanistan, sınırlarını korumak için 5 maddelik önlem planını açıkladı.

3,5 saat süren toplantıda, sığınmacı meselelerindeki gelişmeler ve sınırların korunması için ülke tarafından alınacak ek önlemler konuşuldu.

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA

Toplantı sonrası açıklamayı hükümet sözcüsü Stelios Peças yaptı. Peças, ülkenin güvenliğine asimetrik bir tehdit olduğunu söyledi. Hükümet sözcüsü "Türkiye sınırlarını açarak diplomatik baskı uygulamaya çalışıyor. Ankara böylece insan kaçakçısı durumuna düşmüştür" dedi.

GERİ İADE EDİLECEK

5 maddelik önlem planını açıklayan Peças, Yunanistan'ın bir ay boyunca yeni sığınmacı başvurularını kabul etmeyeceğini duyurdu. Sınırların korunmasını en üst düzeye çıkardıklarını kaydeden Yunan Hükümet Sözcüsü, Yunan topraklarına yasa dışı giren göçmenlerin kendi ülkelerine tekrar iade edileceğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar