Yunan askeri sınırda sığınmacı vurdu: 1 ölü

Yunan askeri sınırda sığınmacı vurdu: 1 ölü
Avrupa'ya gitmek için sınıra giden sığınmacılara Yunan askeri tarafından ateş açıldı. Sırtından vurulan bir sığınmacı hayatını kaybetti.

Türkiye’deki sığınmacıların Yunanistan sınırından geçmek istemesine yönelik Yunan güçlerinin sert müdahalesi devam ediyor.

İpsala’dan sınırı geçmeye çalışan Suriyeli sığınmacı Ahmed Ebu Emad'ın Yunan güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Öte yandan Midilli Adası açıklarında ise bir çocuğun cansız bedeninin çıkarıldığı gelen haberler arasında yer alıyor.

BİR SIĞINMACI VURULDU

Türkiye'nin çeşitli illerinden Avrupa'ya gitmek için yola çıkan sığınmacıların Edirne'ye gelişleri sürerken bir sığınmacıYunan askeri tarafından vurularak öldürüldüğü iddia edildi.

BBC Dünya Servisi'nden Mughira Al Sharif, sosyal medya hesabından Suriyeli sığımmacı Ahmed Ebu Emad'ın Yunanistan'a geçmeye çalışırken Yunan Sınır Güvenliği tarafından öldürüldüğünü yazdı.

Sharif, "Bu sabah Yunan askeri tarafından öldürülen Suriyeli sığınmacı Ahmed Abu Emad. Ahmed, yüzlerce sığınmacıyla İpsala’da sınırı geçmeye çalışırken Yunan askeri tarafından saat 09:07’de boğazından vurularak öldürüldü. Ahmed’in cesedi Türkiye’ye götürüldü" ifadelerini kullandı.

BİR ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Reuters haber ajansı ise Midilli Adası açıklarında boğulan bir çocuğun cansız bedeninin çıkarıldığını yazdı. Midilli açıklarında botları alabora olan 47 göçmenin Yunan Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldığı, bir çocuğun ise hayatını kaybettiği belirtildi.

Reuters’a konuşan bir Yunan polis yetkilisi, dün sabahtan bu yana en az 1000 sığınmacının Ege adalarına geçtiğini belirtti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar