Yüksek tansiyon hastaları dikkat! Bu besinler derdinize şifa

Yüksek tansiyon hastaları dikkat! Bu besinler derdinize şifa
Kalp hastalığı için önlenebilir riskler arasında Hipertansiyon veya yüksek tansiyon var. İşte kan basıncını ve tansiyonu düşürmek için tavsiye edilen besinler...

Tansiyon düşürücü ilaçlar kullananlar da dahil olmak üzere, yüksek tansiyonu olan tüm insanlar için besleyici, kalp-sağlıklı bir diyet önerilir.

Kan basıncını düşürmek ve optimal seviyeleri korumak için sağlıklı bir diyet gereklidir ve araştırmalar, diyetinize belirli gıdaları, özellikle potasyum ve magnezyum gibi belirli besinleri yüksek olanları dahil etmenin kan basıncı seviyenizi düşürdüğünü göstermiştir.

SÜZME YOĞURT

Süzme yoğurt, potasyum ve kalsiyum dahil olmak üzere kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan minerallerle dolu, besleyici yoğun bir süt ürünüdür. 28 çalışmanın gözden geçirilmesi, günde 3 porsiyon süt ürünü tüketmenin, %13 daha düşük yüksek tansiyon riski ile ilişkili olduğunu ve ayrıca günde 200 gram süt alımında 200 gramlık bir artışın hipertansiyon riskinde %5 azalma tespit edilmiştir.

ISPANAK

Pancar gibi ıspanak da nitrat bakımından yüksektir. Ayrıca antioksidanlar, potasyum, kalsiyum ve magnezyum ile yüklü olduğundan yüksek tansiyonu olan kişiler için mükemmel bir seçimdir. Ispanak çorbası ayrıca arter sertliğini azaltarak kan basıncını düşürmeye ve kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Tansiyon düşürücü ilaçlar kullananlar da dahil olmak üzere, yüksek tansiyonu olan tüm insanlar için besleyici, kalp-sağlıklı bir diyet önerilir. Kan basıncını düşürmek ve optimal seviyeleri korumak için sağlıklı bir diyet gereklidir ve araştırmalar, diyetinize belirli gıdaları, özellikle potasyum ve magnezyum gibi belirli besinleri yüksek olanları dahil etmenin kan basıncı seviyenizi düşürdüğünü göstermiştir

BROKOLİ

Brokoli, dolaşım sisteminiz de dahil olmak üzere sağlık üzerindeki birçok faydalı etkisi ile bilinir. Örneğin, bu turpgillerden oluşan sebzeyi diyetinize eklemek kan basıncını düşürmenin en etkili yollarından biri. Brokoli, kan damarı işlevini geliştirerek ve vücudunuzdaki nitrik oksit seviyelerini artırarak kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilecek flavonoid antioksidanlarla yüklüdür. 187.453 kişiden alınan verileri içeren bir araştırma, haftada 4 veya daha fazla porsiyon brokoli tüketenlerin, ayda bir veya daha az brokoli tüketenlere göre daha düşük yüksek tansiyon riskine sahip olduğunu buldu.

KEREVİZ

Kereviz, tansiyon üzerinde olumlu etkileri olabilecek popüler bir sebzedir. Kan damarlarını gevşetmeye ve kan basıncı seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilecek ftalid adı verilen bileşikler içerir. Çiğ havuç alımını düşük kan basıncıyla ilişkilendiren aynı çalışma, yaygın olarak tüketilen pişmiş sebzeler arasında pişmiş kereviz alımının düşük kan basıncıyla önemli ölçüde ilişkili olduğunu bulmuştur.

HAVUÇ

Gevrek, tatlı ve besleyici havuçlar birçok insanın beslenmesindeki temel bir sebzedir. Havuç, kan damarlarını gevşetmeye ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan klorojenik, p-kumarik ve kafeik asitler gibi fenolik bileşiklerde yüksektir, bu da kan basıncı seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. Havuçlar pişmiş veya çiğ olarak tüketilebilse de, onları çiğ yemek yüksek tansiyonu düşürmek için daha faydalı olabilir. Yaşları 40-59 arasında değişen 2.195 kişiyi kapsayan bir araştırma, çiğ havuç alımının düşük kan basıncı seviyeleri ile önemli ölçüde ilişkili olduğunu buldu.

ANTEP FISTIĞI

Antep fıstığı oldukça besleyicidir ve tüketimi sağlıklı kan basıncı seviyeleri ile ilişkilidir. Potasyum da dahil olmak üzere kalp sağlığı ve kan basıncının düzenlenmesi için gerekli olan bir dizi besin maddesi bakımından yüksektir. 21 çalışmanın gözden geçirilmesi sonucunda, incelemeye dahil edilen tüm kuruyemişler arasında antep fıstığının tansiyonu düzenlemeye en çok etkisi olan besin olduğu tespit edildi.

TURUNÇGİLLER

Greyfurt, portakal ve limon gibi turunçgillerin güçlü kan basıncını düşürücü etkileri olabilir. Yüksek tansiyon gibi kalp hastalığı risk faktörlerini azaltarak kalbinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilecek vitaminler, mineraller konusunda oldukça zengindirler. Çalışmalar portakal ve greyfurt suyu içmenin kan basıncını düşürmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Yine de greyfurt ve greyfurt suyu yaygın tansiyon düşürücü ilaçları etkileyebilir, bu nedenle bu meyveyi diyetinize eklemeden önce sağlık uzmanınıza danışın.
 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar