YSK Başkanı Sadi Güven: Türkiye'nin yarısını bana düşman ettiler

YSK Başkanı Sadi Güven: Türkiye'nin yarısını bana düşman ettiler
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, oy zarflarının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Görev süresi 23 Ocak’ta dolacak ve emekliliğe ayrılacak olan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, görev yaptığı döneme ilişkin açıklamalarda bulundu. Güven, pişman olduğu bir karara imza atmadığını belirtti. Kendisine haksız birçok ithamda bulunulduğunu söyleyen Güven, "Bundan bütün ailem zarar gördü. Bunu diyen üst düzey kişiler telefon açıp, ‘Hakkını helal et, sana haksızlık ettik’ dediler. Türkiye’nin yarısını bana düşman ettiler. Bunlar çok üzdü. Biz bunu karşıladık ama ailemizi çok üzdü" dedi. 

"PİŞMAN OLACAĞIM KARARLARA İMZA ATMADIM" 

HaberTürk TV'de katıldığı programda konuşan Güven, "Hâkim olup adalet dağıtmak istedim, bütün hayatım bu şekilde geçti. Yeniden dünyaya gelsem yeniden hâkim olmak isterim. Hak, adalet, kul hakkı çok önemlidir. Ben yeni stajyerlere şunu söyledim, “Hâkimlik yaparken empati yapın. Kürsüde dururken karşınızdakinin de anneniz, kardeşiniz olabileceğini düşünün. Hata yapmış olabiliriz ama ben geri döndüğümde okumadan karar  ve inanmadan verdiğim, pişman olduğum hiçbir karara imza atmadım” diye konuştu. 

"TÜRKİYE'NİN YARISINI BANA DÜŞMAN ETTİLER" 

Güven, "Biz hâkimlerin aileleri devamlı fedakârlık yapmak durumunda kalıyorlar. Hâkimlik hayatım boyunca, ailem çeşitli fedakârlıklar yaptı. Aileme yeterince zaman ayıramadım. Haksız birçok ithamlarda bulunuldu. Bundan bütün ailem zarar gördü. Bunu diyen üst düzey kişiler telefon açıp, ‘Hakkını helal et, sana haksızlık ettik’ dediler. Türkiye’nin yarısına bana düşman ettiler. Bunlar çok üzdü. Biz bunu karşıladık ama ailemizi çok üzdü. Yüksek tansiyonla, halterle gezdiğim çok oldu. Bunu o zamanlar kamuoyuna duyurmanın anlamı da yoktu" diye konuştu.  Kendisi hakkındaki karikatürlere ilişkin Sadi Güven, “Bazen çok hoş oluyor. Torunlarımla bakıp gülüyoruz, onlar da bana gönderiyorlar. Gülerek karşılamak gerekir" düşüncelerini dile getirdi.

"TÜRKİYE E SEÇİME HAZIR DEĞİL" 

Tek bir çatı altında toplanması gerekir diye düşünüyorum. Yapılması gereken bazı şeyler var. Biometrik kimlik çok çabuk şekilde tamamlanırsa oy kullanırken, kimin oy kullandığı anlaşılır. Dünyanın hiçbir yerinde artık zarf yok, oy pusulaları katlanmak suretiyle sandığa atılıyor. Sandığın dışındaki şeffaflığına dikkat edilir. Türkiye’de vatandaşların dilediği yerde oy kullanmasının mümkün, YSK’da buna hazır yasal düzenleme gerekiyor. Türkiye’de e-seçime hazırız. Altyapısı var ama Türkiye siyaseten buna hazır değil. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar