YouTube'da skandal görüntüler! Ebeveynler dikkat: Çocuklarınız böyle zehirleniyor...

YouTube'da skandal görüntüler! Ebeveynler dikkat: Çocuklarınız böyle zehirleniyor...
Çocukların oynadığı bir oyun olan Japon merkezli Gacha Life adlı oyundan uyarlanan videolar Youtube’da çocuk istismarını özendiriyor. Söz konusu videolarda tecavüz, intihar, taciz, cinayet, yaralama gibi çocukları olumsuz etkileyecek içerikler yer alıyor.

TOLGAHAN KARAOĞLU / GÜNBOYU

Japon Lunime oyun şirketi tarafından yayınlanan Gacha Life adlı oyunun Youtube üzerinde yayınlanan uyarlamaları büyük bir skandalı ortaya çıkardı.

YouTube’da Gacha Life isminde birçok video yayınlanırken videolara yorum yapanların birçoğunun çocuklar olması dikkat çekti.

Animasyon şeklinde hazırlanan skandal videoların bazılarının isimlerinin ise "Ayça İle "24 SAAT BANYODA" Kalma Çeliiiinç", "ABİME "HAMİLEYİM" ŞAKASI YAPMAK!", "Üvey abime aşık oldum", "Gacha Life Türkçe Seks" ve benzeri isimlerden oluşması durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

9 yaşındaki kuzeninin son zamanlarda izlediği YouTube videolarının garip içerikleri olduğunu fark edince kontrol ettiklerini ifade eden çağlar İnan, konuyu Twitter hesabından gündeme taşıyarak "Maalesef videoların hepsi pedofili, ensest, tecavüz içerikli. Direkt tecavüz başlıklı videolar var" ifadelerini kullandı.

Çağlar İnan, 9-11 yaş grubuna hitap eden oyun içerikleriyle hazırlanmış bu videolara çocukların çok kolay ulaşabildiğini belirterek Videoların +18 yaş bildiriminin de çok fazla işe yaramadını vurguladı. 

EBEVEYNLER SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERİYOR

Söz konusu videolarda tecavüz, intihar, taciz, cinayet, yaralama, pedofiliyi öven çocukları olumsuz etkileyecek içeriklerin yer aldığını fark eden ebeveynler sosyal medyada kanal yöneticilerine çok sert tepki gösterdi.

Videolardan bazıları şikayet üzerine YouTube tarafından kapatılırken birçoğunun ise hâlâ erişime açık olduğu görülüyor.

BAKANLIK ACİLEN HAREKETE GEÇMELİ

Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na söz konusu kanallar ile ilgili acilen harekete geçilmesi yönünde çağrıda bulunuluyor.

İşte o skandal videolardan bazıları ve çocukların videolara yaptığı yorumlar:

gacha-life-1.jpggacha-life-2.jpggacha-life-3.jpggacha-life-4-001.jpg

gacha-life-5.jpggacha-life-6.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar