Yöntem çok basit! Bir hareketle telefonunuz daha güvenli olabilir

Yöntem çok basit! Bir hareketle telefonunuz daha güvenli olabilir
ABD senatosu için önerilen bir eylemi gerçekleştirerek akıllı telefonlarınızı daha güvenli bir hale getirebilirsiniz.

Çevrimiçi dünyada çok fazla tehdit ile karşılaşabiliyoruz. Özellikle gün içinde en sık kullandığımız akıllı cihazlar olan telefonlar, siber saldırılardan en çok etkilenenler arasında.

Normalde siber saldırıya maruz kalmış ya da virüs bulaşmış bir bilgisayarı temizlemek için anti virüs yazılımları kullanırız fakat telefonlar için bu durum çok daha basit.

ETKİLİ YÖNTEM

Telefonunuzu kapatın ve açın. Evet, bu kadar basit. Bir cihazı kapatıp açmak teknolojik bir mecaz haline gelmesine rağmen gerçekten etkili bir yöntem.

ABD senatosu için verilen güvenlik bilgilendirmesinde “telefonu kapatıp açmanın” önemi vurgulandı. Tüm senatörlere ve devlet görevlilerine bu yöntem öneriliyor. Ayrıca bunu bir alışkanlık haline getirmeleri isteniyor.

Aslında her şey son yıllarda gelişen siber tehdit teknolojilerine bağlı. Geçmişte, siber saldırganlar bir virüsün kalıcılığı üzerinde çalışıyorlardı ve tüm kaynaklarını bu yöne harcıyorlardı. 

Kötü niyetli bilgisayar korsanları, odaklarını giderek daha fazla akıllı telefonlara çevirdikçe, virüslerdeki kalıcılığın önemli olmadığını keşfettiler.

telefon-ic-resim-56.jpg

Bunun en büyük nedeni ise çoğu akıllı telefon kullanıcısının cihazlarını nadiren kapatmasıydı. Bilgisayar korsanları, insanların telefonlarını bu şekilde kullandığını biliyor. Bu yüzden telefonun direkt olarak hafızasında çalışan kötü amaçlı yazılımlar geliştirmeye başladılar.

Kimse telefonunu kapatıp açmazken kalıcı bir virüs geliştirmek, siber korsanlar tarafından mobil platformlar için gereksiz görülüyor.

Telefonları kapatıp açmak, İsrail’in NSO Grubu veya devlet destekli sofistike bilgisayar korsanlarını engellemek için yeterli olmayacağı belirtiliyor.

Fakat günde birkaç kez akıllı telefonunuzu kapatıp açmanın, cihaz belleğine yazılmış virüslerden kurtulmanın en iyi yolu olduğu belirtiliyor. (Shiftdelete.net)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar