Yok böyle bir vurgun! İlkokul mezunu falcının aylık geliri mahkemeyi şaşırttı

Yok böyle bir vurgun! İlkokul mezunu falcının aylık geliri mahkemeyi şaşırttı
Fal bakıp, büyücülük yapan Sevgin Mükerrem Ergüneş, Işıl Avşar’ı 625 bin lira dolandırdığı iddiasıyla mahkemede savunma yaptı. 15 yıl hapsi istenen Ergüneş, "İlkokul mezunuyum, yaşam koçuyum. Aylık gelirim 40 bin lira" dedi.

Anadolu 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Hatice Defne Balcı ve Sevgim Mükerrem Ergüneş ile müşteki Işıl Avşar katıldı. Duruşmaya tutuksuz sanık Irmak Avşar katılmazken, taraf avukatları da hazır bulundu.  Sanık Ergüneş kimlik tespiti sırasında ilkokul mezunu olduğunu, yaşam koçluğu yaptığını ve aylık gelirinin ortalama 40 bin lira olduğunu kaydetti.

SANIK 625 BİN LİRA ALDIĞINI KABUL ETTİ

Sanık Sevgin Mükerrem Ergüneş savunmasında yaşam koçu olarak çalıştığını belirterek, müştekiyle diğer tutuksuz sanık olan arkadaşı Irmak Avşar aracılığıyla tanıştığını belirtti.  Sanık Ergüneş savunmasında "Müşteki beni ilk aradığında telefonumu Irmak Avşar'dan aldığını ve Irmak ile akraba olduklarını söyledi. Fal baktırmak istedi. Ben de fal bakarak küçük ücretler almaktayım. Müşteki erkek arkadaşıyla ilgili sıkıntıdaydı, terapi uyguladım. Kendisinin sorunlarını dinledim, onu yönlendirdim ve telkinlerde bulundum. Her görüştüğümüzde bana teşekkür etti, hatta çiçek bile göndermişti. Karşılığında da arkadaşım olan Hatice'nin hesabına belirli bir ücret gönderdi. Ben müşteki ile yaklaşık 6 ay görüştüm. Kendisini dolandırmadım, suçlamayı kabul etmiyorum" şeklinde konuştu. Mahkeme Başkanı Ahmet Kaya, sanığın hesabına gönderilen parayı sorunca sanık Ergüneş "Evet, müştekinin arkadaşımın hesabına 625 bin 650 lira gönderdiği doğrudur" dedi. Sanık Ergüneş, diğer sanıklara komisyon verdiğine dair iddianamede öne sürülen ifadeleri de reddederek "Art niyetli biri olsaydım paraları elden talep ederdim. Banka yolu ile tahsil etmezdim" ifadelerini kullandı.

6059b30f5542810ce0bcd359.jpg

"KENDİSİ SEVDİĞİM BİR ABLAMDI ONA GÜVENDİM"

Sanık Hatice Defne Balcı ise arkadaşı aracılığıyla Sevgin Mükerrem Ergüneş ile tanıştığını kaydederek "Sevgin Hanım benden kart çıkarmamı istedi, kartı çıkarıp şifreyi diğer sanık Sevgin Hanım'a verdim. İlk başlarda hesabıma gelen bir miktar parayı ben çekip Sevgin Hanım'a vermiştim. Sonraki aşamalarda kartı ve şifreyi ona verdiğim için o çekmiştir. Kendisi sevdiğim bir ablamdı, ona güvendim" diye konuştu.

Sanık Defne Balcı, hesabına gelen paradan hiçbir menfaat elde etmediğini öne sürdü. Balcı diğer sanık Irmak Avşar ile kafede iki kez karşılaştığını iddia ederek "Kendisi sosyal medya fenomenidir. Irmak Avşar'ın hesabından benim hesabıma para havale edilip edilmediğini bilmiyorum" dedi. 

isilavsar1.jpg

"ZARARIM GİDERİLMEDİ ŞİKAYETÇİYİM"

Şikayetçi Işıl Avşar ise sosyal medya hesabından 'Zilan Irmak Avşar' isimli sayfayı gördüğünü, sayfada çok iyi fal bakılır yazdığını dile getirerek "O sırada benim eski erkek arkadaşımla aram iyi değildi. Fal bakan kişinin telefon numarası paylaşılmıştı. Sanık Avşar ile herhangi bir akrabalığım yoktur. İlandaki telefon numarasını aradım. Huzurdaki sanık Sevgin ile görüştüm. Bana yıldızname falı baktı. Erkek arkadaşımın üç gün içinde arayacağını söyledi. Bu sürede Sevgin Hanım bana güven verdi" ifadelerini kullandı. Şikayetçi Avşar ifadesini şu şekilde sürdürdü: "Sonraki aşamada da Sevgin Hanım beni aradı. 'Adıyamanlı bir hoca var, senin falına baktırayım' dedi. Benden bir miktar para istedi, parayı gönderdim. Sonraki aşamalarda peyder pey bu şekilde para göndererek yanına gittim. İki üç kez yıldızname baktı, diğer işlemlerde ise büyü olduğunu söyleyerek bana telkinde bulundu. Kendisi bana benden aldığı paraları hocaya gönderdiğini söylüyordu. Sanık Sevgin ile görüşme aşamasında yapmış olduğu işlem başarısız olduğunda parayı iade edeceğini söylemişti. Kendisine toplamda 625 bin lira para gönderdim. Zararım giderilmedi, şikayetçiyim" 

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanık avukatları, müvekkillerinin hileli bir davranışı olmadığını öne sürdü. Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan Irmak Avşar'a ihzar celbi gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar