YÖK Başkanı Yekta Saraç doğruladı! Usülsüz geçişler yapılmış

YÖK Başkanı Yekta Saraç doğruladı! Usülsüz geçişler yapılmış
Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, korona virüs pandemisinde yurt dışından Türkiye'deki üniversitelere usulsüz yatay geçişlerin olduğunu doğruladı.

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversite sınavlarında ilk 1000'e girenlerden yurt dışındaki üniversitelere kayıt yaptıranlara, pandemi koşulları nedeniyle "Türkiye'deki üniversitelere yatay geçiş olanağı" tanınmasına ilişkin uygulamaya dayanılarak bazı yerlerde usulsüz yatay geçiş yapıldığını açıkladı. Üniversite sınavında 800 bininci olup, tıp fakültesine kayıt yaptıranlar olduğuna dair şikayetler gündeme gelmişti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Bir milletvekilinin, "üniversite sınavında 700-800 bininci sırada üniversite kazanıp, yurt dışında tıp fakültesine kayıt yaptıranların daha sonra Türkiye'deki özel üniversitelere yatay geçiş yaptığı" iddiasını doğrulayan Saraç, "Gelenlerle ilgili, mevzuata aykırı olanların kaydının silinmesi ile ilgili üniversitelere yazdık ama şöyle bir şey oluyor: Kayıt olduktan sonra idare mahkemeleri 'O bir müktesep haktır' diyor. Maalesef böyle de bir durum var" dedi.

Kaynak: BBC Türk


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar