Yoğun bakım servislerinde sevindirici durum

Yoğun bakım servislerinde sevindirici durum
Yoğun bakımlardaki hasta sayısı azalmaya başladı. En büyük endişe ise rehavet yaratması.

Yoğun bakım servislerinde flaş gelişme

Türk Yoğun Bakım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oktay Demirkıran, “Şu an itibarıyla büyükşehirlerde yoğun bakımlarda gereksinim azalmaya başlamış durumda. Yatak sayıları ve hasta sayısı azaldı" dedi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay da “Yaklaşık bir ay önceki döneme göre korona virüs servislerinde yatan hasta sayısı yüzde 40 oranında azaldı. Yoğun bakımlarımızda yatan hasta sayısı yüzde 50 azaldı. Ayaktan korona virüs polikliniğine başvuran hasta sayısında da yaklaşık yüzde 40 yüzde 50 oranında azalma mevcut" diye konuştu.

BAŞVURU MERKEZLERİNİN YÜKÜ HAFİFLEDİ

Son dönemlerde artan vakalar nedeniyle artırılan önlemlerin olumlu sonuçları hastanelerin yoğun bakımlarına ve ilk başvuru merkezlerine yansıdı. Özellikle hafta sonu ve hafta içi saat 21.00’den itibaren uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının üçüncü haftasında, yoğun bakım ünitelerinin ve ilk başvuru merkezlerinin yükü hafifledi.

BÜYÜKŞEHİRLERDE OLUMLU SONUÇLAR 
Türk Yoğun Bakım Derneği (TYBD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Demirkıran, “Pandeminin ikinci dalgasının en başında çok büyük bir yoğunluk olmuştu. Hiçbir yerde yoğun bakımlarda yer kalmadı, 112 çok büyük sıkıntılar yaşadı. Bu çerçevede alınan önlemler bir süre sonra etkisini gösterdi. Şu an itibarıyla büyükşehirlerde yoğun bakımlarda gereksinim azalmaya başlamış durumda. Yatak sayıları ve hasta sayısı azaldı. Ağır hastalar şu anda en ağır hastalar olarak devam ediyor. Ama artık acillerde sedyelerde bekleyen hasta görüntüleriyle karşılaşmamaya başladık. Türk Yoğun Bakım Derneği olarak durum değerlendirmesi yaptığımızda diğer büyükşehirlerin de aynı durumda olduğunu gördük" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar