YKS ile ilgili kafaları karıştıran iddia! Soruların çalınmasıyla gündemdeydi

YKS ile ilgili kafaları karıştıran iddia! Soruların çalınmasıyla gündemdeydi
CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, YKS'de yer alan soruların bazılarının ÖSYM'nin soru havuzunda olmadığı ve müfredat dışı konulardan seçildiği yönünde iddialar ortaya çıktı.

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, 2021 YKS'de TYT ve AYT sınavlarında yer alan soruların özellikle matematik testlerinde soru tipi ve zorluk seviyesinin bugüne kadar ÖSYM'nin soru havuzunda olmayan tipte ve zorlukta olduğunu yönünde veliler ve öğrenciler tarafından gelen şikayetleri değerlendirdi. 

"İDDİALAR ÇOK VAHİMDİR"

Erbay; “Yıllardır soruların çalınması nedeniyle zan altında olan ÖSYM, şimdide böyle bir iddia ile karşı karşıyadır. ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan ve milyonlarca öğrencinin geleceği için büyük önem taşıyan 2021 TYT ve AYT sınavlarının ardından sınav soruları ile ilgili çeşitli iddialar gündeme gelmiştir. Özellikle matematik testlerinde soru tipi ve zorluk seviyesinin bugüne kadar ÖSYM'nin soru havuzunda olmayan tip ve zorlukta olduğu, hatta bazı soruların müfredat dışı olduğu öğrencilerin en önemli şikayetlerinin başında gelmektedir. Gençlerimizin geleceğini belirleyecek bu denli önemli bir konuda ileri sürülen iddialar çok vahimdir.” dedi.

BAKAN SELÇUK'A SORULAR

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Erbay, Bakan’a şu soruları yöneltti;

1) TYT ve AYT sınavlarında matematik sorularının ÖSYM'nin soru havuzunda olmayan tip ve zorlukta sorulardan seçildiği doğru mudur?

2) Bu soru tiplerinin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olan hiçbir yayınevinin deneme test ve kitaplarında yer almadığı doğru mudur?

3) Bu soruların bir kısım mecralarda yer aldığı yönünde iddialar doğru mudur?

4) Covid-19 salgını şartlarında öğrenciler eğitime erişememişken soruların müfredat dışı konulardan olduğu doğru mudur? 

5) TYT ve AYT sınavlarında matematik sorularının ÖSYM'nin soru havuzunda olmayan tip ve zorlukta sorulardan seçildiği doğru mudur?

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar