Yıllar sonra aydınlatılan cinayetin detayları...

Yıllar sonra aydınlatılan cinayetin detayları...
Kırşehir’de 2013 yılında 38 yerinden bıçaklanarak öldürülen kişinin, 7 yıl sonra gözlük ve iç çamaşırı markasından yola çıkılarak Mehmet Dıvar olduğu tespit edildi.

Kırşehir’de 2013 yılında 38 yerinden bıçaklanarak öldürülen kişinin, 7 yıl sonra gözlük ve iç çamaşırı markasından yola çıkılarak Mehmet Dıvar olduğu tespit edildi. 2013’te Kırşehir’e bağlı Çiçekdağı ilçesinde bulunan cesedin, kimliği ve cinayeti aydınlatacak herhangi bir delil bulunamadığı sebebiyle olay faili meçhul olarak değerlendirildi.

DELİLLER İNCELENDİ 

Kırşehir İl Jandarma Komutanlığınca, 2020 yılında özel bir ekip oluşturuldu. Kentteki faili meçhul olayların aydınlatılmasın yönelik başlatılan çalışmada ekip, 2013 yılında bulunan delilleri inceledi. Olay yerinde bulunan gözlüğün markası, yabancı menşeili ilaç kutusu ve iç çamaşırı markasından, öldürülen kişinin Almanya’dan döndükten sonra ortadan kaybolan Mehmet Dıvar’a ait olduğunu tespit etti.

CİNAYET SONRASI HESAPLARDA ARTIŞ 

Dıvar’ın 7 yıl önce yurtdışından yüklü miktarda Euro getirdiği bilgisine ulaşan jandarma, hesap hareketlerini kontrol etti. Cinayet sonrası hesaplarında artış olduğu belirlenen Dıvar’ın kardeşi K. Dıvar, yeğeni T. Dıvar ve yengesi G. Dıvar Ankara’da gözaltına alındı. Dıvar’ı öldürenlerin yakalanmasına yönelik başlatılan çalışmada kardeşi ve yeğeni tutuklanırken, gelini adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar