"Yılın Siyasetçisi Ödülü' Özgür Özel'e verildi!

"Yılın Siyasetçisi Ödülü' Özgür Özel'e verildi!
Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi, bu yıl Yılın Siyasetçisi Ödülünü CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e verdi. Özel, ödül töreninde yaptığı konuşmada Datça’da bulunmaktan ve ödülü almaktan büyük onur duyduğunu belirtti.

Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi (UKKSA) tarafından Datça’da bu yıl 9’uncusu düzenlenen Göç ve Kimlikler temalı Kültür ve Sanat Festivali’nde ödüller verildi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yılın Siyasetçisi Ödülüne layık görüldü.

UKKSA Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Metin’in ev sahipliğinde çok sayıda yazar, sanatçı ve sanatseverin katıldığı festivale Özel’e ödülünü Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve eczacı Ayşe Özalp takdim etti. Özel, Onur Ödülü’ne layık görülen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ödülünü de aldı. Özel, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Datça’da bulunmaktan ve ödülü almaktan büyük bir onur duyduğunu belirtti.

ozell.jpg

Özel, törende festivalin bu yılki temasının “Göç ve Kimlikler” olduğunu anımsatarak, göçmenlere ilişkin şunları kaydetti:

SOSYAL DEMOKRATLAR MÜLTECİLERE UMUT OLABİLİR

“Sosyal demokratlar, solcular göçmenlere değil, başta savaş göçmen yaratan ve düzensiz göçü tetikleyen politikalara karşı olurlar. Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana gelen ve yıllar süren komşuların içişlerine karışmama, devlet dışı unsurları muhatap almama gibi dış politikanın altın kuralları bu iktidar tarafından terk edilince, Türkiye’ye yönelik düzensiz göçmen akınına neden olundu. Türkiye’de sağ partilere oy veren, en tutucu, bizim düşünce dünyamıza en uzak birini düşün. Bu kişi, Almanya’ya gidince sosyal demokratlara, yeşillere, sol partilere oy verir. Çünkü o biliyor ki, yoksulun, göçmenin dezavantajlı grupların hakkını solcular savunur. Bizim içinde bulunduğumuz sosyal çevrede, son zamanlarda göçmenlere yönelik nefret söylemlerini ne yazık ki görüyoruz. Sosyal demokratsan göçmenlere, mültecilere karşı olamazsın, onlar için ancak umut olabilirsin.”

KNİDOS ASLANI’NIN İADESİ İÇİN SÖZ VERDİ

Özel, Knidos Aslanı’nın Türkiye’ye iadesine ilişkin süreci yakından takip ettiklerini belirterek, “Knidos Aslanı meselesi var. Şimdi British Museum’da. Muğla milletvekillerimizle birlikte bir araştırma önergesi verip, tüm siyasi partileri bu işte birleştirebilecek Meclis’teki bir kampanyaya, Meclis açılınca öncülük edeceğiz. İngiltere İşçi Partisi’ne yazılabilecek bir davet ve İngiltere Parlamentosu’na tüm partilerin imzasıyla yapılabilecek bir çağrı hazırlığının da buradan sözünü verelim” ifadesini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar