Yıldırım Akbulut için TBMM'de tören düzenlendi

Yıldırım Akbulut için TBMM'de tören düzenlendi
Vefat eden eski Başbakan Yıldırım Akbulut için TBMM'de tören düzenlendi. Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının devlet mezarlığına devredilecek.

Yıldırım Akbulut'a veda!

Dün hayatını kaybeden eski Başbakan Yıldırım Akbulut Akbulut için TBMM'de bir tören düzenlendi. Törende Meclis Başkanı Mustafa Şentop konuşma yaptı.

20210415-2-47833423-64278196-web.jpg
Şentop, "Ölüm, yeni bir dönemin başlangıcı demek. Merhum Akbulut, ardından yazan, söyleyen gösteriyor ki seçkin, müstesna insanlardandı. Anavatan'da uzun yıllar devam etti. Turgut Özal'ın en yakın yol arkadaşı oldu. Parti genel başkanlığı, TBMM Başkanlığı görevlerinde hizmet eden Akbulut, ömrünün son zamanlarında bile Yüksek İstişare Kurulu'nda ülkesi ve milleti için çalışmaya devam etti. Dürüst kişiliğinden bir şey kaybetmeden hayatta kalmayı başaran Akbulut, hafızalarımızda böyle yaşamaya devam edecektir. Ayasofya'nın açılışına dünya gözüyle şahit olması çok müstesnadır. Akbulut halkın içinden bir devlet adamıydı. Halkımız simge bir ismini kaybetti.'' dedi.


Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Akbulut'un cenazesi, devlet mezarlığına defnedilecek.(DHA)

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar