Yeşilköy'de Ayamama Deresi'ndeki çöplük isyan ettirdi!

Yeşilköy'de Ayamama Deresi'ndeki çöplük isyan ettirdi!
Bakırköy'de yerleşim alanında bulunan Ayamama deresinde biriken çöp ve pislikler kötü koku nedeniyle çevre sakinleri tarafından tepki gördü.

Yeşilköy'deki çöplük isyan ettirdi!

Bakırköy Yeşilköy Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde bulunan Ayamama deresinin bir bölümü, çöplük nedeniyle çevreye kötü kokular yayıyor. Dere çevresindeki rezidans ve toplu konutlarda yaşayanlar, hem koku hem de görüntü kirliliğinden şikayetçi. Öte yandan her gün bu bölgede yaşamayan yüzlerce kişi de, işlerine gidip gelirken geçiş güzergahı olarak bu caddeyi kullanıyor. Vatandaşlar, çöpler ve yayılan kötü kokuya çare bulunmasını istedi. Çevre sakinleri düzenleme yapılması için yazdıkları dilekçelere, uzun süredir olumlu yanıt alamadıklarını ifade etti.

 

"BU KOKUYU DAHA NE KADAR ÇEKECEĞİZ" 


Çevre sakinlerinden Halil Yıldız, "İş yerim buradan yürüyüş mesafesi, bu yolu kullanıyoruz. Çevre sakini olarak, şikayet edip ve dilekçe yazdığımız halde, herhangi bir sonuç elde edemedik. Bu kokuyu çekerek gidiyoruz. Sağlığımız için zaten virüsten daha kötü. Akşam saatlerinde, hava karardıktan sonra aile bile geçemiyor buradan. Aydınlatma yok. Zifiri karanlık. İnşaat, çamur, yağmur yağdığında daha da kötü oluyor. Bu kokuyu daha ne kadar çekeceğiz bilmiyorum. 5 sene daha çekeceğiz galiba. Büyükşehir'e yazdık, 153'e de bildirdik. Herhangi bir dönüş sağlanmadı. Kaydınızı aldık diye mesaj geliyor, hepsi o. Başka bir şey yok" şeklinde konuştu.

201020201204101567934.jpg


"HER GÜN PİSLİK KOKUYOR" 


Her gün işe gidip gelirken derenin yanından geçtiğini ve hem görüntü hem kokudan rahatsız olduğunu anlatan Nazmi Çevik ise,  "Sabahları zaten 10-10:30 gibi buradan geçiyorum. Çok fazla koku oluyor. İstanbul'un göbeğinde, yanında büyük plazalar var. Çekip gösterseniz yeter, hiçbir şey söylemeye gerek yok.  Şu görüntü ile çevresi tamamen zıt. Her gün pislik kokuyor. Çöp de atılıyor, yılların birikimi. Görüntü olarak da koku olarak da çirkin" dedi. 

Öte yandan çevre sakinlerinin tepkisini çeken dere havadan da görüntülendi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar