Yeşilçam'ın efsane ismi Fatma Girik'ten iktidara zehir zemberek sözler 

Yeşilçam'ın efsane ismi Fatma Girik'ten iktidara zehir zemberek sözler 
Ünlü oyuncu Fatma Girik, korona virüs nedeniyle gelirlerinde sekteye uğrayan sanat dünyasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Girik, " Üç müteahhite verecekleri parayı sanatçıya, esnafa verseler keşke…" dedi. 

Türk sinemasının yaşayan efsanesi Fatma Girik, ülkenin ekonomik gidişatından Selda Bağcan'ın "Ben sol muhafazakarım, açık giyinmeyi ayıp buluyorum" şeklindeki sözlerine kadar çeşitli konularla ilgili konuştu. 

Posta'dan Alev Gürsoy'a konuşan Girik, "Şimdi maddi durumunuz nasıl? Servetinizi iyi yönetebildiniz mi?" sorusuna şöyle yanıt verdi: 

"Allah’a şükür kimseye muhtaç değilim ama bugün ben bile sıkıntı yaşıyorsam asgari ücretle ev kirası ve fatura ödeyen, bir de üzerine çocuk okutanları düşünemiyorum. Uykularım kaçıyor resmen. Gelir ne kadar çoksa gider de o kadar çok oluyor. Bu ülkede çocuğu çikolata ister diye marketin önünden geçmeyen insanlar var. Gözü yükseklerde biri olmadım hiç.

Yıllardır çalışmadığımdan hazır yiyorum, dağ olsa dayanmaz. 63 sene film çektim. O dönemlerde 178 milyar lira ödeyerek vergi rekortmeni oldum. Devasa holdingleri geride bırakarak hem de… İstesem bir alengir çevirir, o kadar parayı vergiye ödemez yastık altına koyardım ama ben devletimi kazıklayacak biri değilim." 

"ÜÇ MÜTEAHHİTE VERECEKLERİ PARAYI..."

Girik, "Sanat dünyasının bugünkü durumuna dair ne söylersiniz?" sorusuna da müteahhit göndermesi yaparak şunları söyledi: 

“Ülke yanıp kavrulurken neden sinemaları, tiyatroları kapattınız?” diye kimseye tepki gösteremeyiz. Sanat böyle bir şey. Darbe de olsa deprem de olsa ilk sanat gümbürtüye gider. Ben; set emekçilerine, figüranlara ve dizi oyuncuları gibi yüksek ücretler almayan değerli tiyatrocularımıza üzülüyorum. Üç müteahhite verecekleri parayı sanatçıya, esnafa verseler keşke…

"OLAN YİNE GARİBANA OLUYOR"

Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlerde 65 yaş üstü vatandaşlara haksızlık edildiğini söyleyen 78 yaşındaki Girik, "Böyle bir süreci yaşayacağımızı rüyamda görsem inanmazdım. 65 yaş üstündekilere de biraz haksızlık ediliyor. Çözüm, onlara kısıtlama getirerek olmaz. Bence tüm ülkeyi en az 20 gün kapatmalılar. Hiç kimse sokakta olmayacak, ülkeye dışarıdan kimse girmeyecek ama işte olan yine gariban vatandaşa olur." dedi. 

"KİMSENİN BİKİNİSİNİ TÜRBANINI AYIPLAMAM"

Fatma Girik, Türk Halk Müziğinin güçlü ismi Selda Bağcan'ın "Ben sol muhafazakarım, açık giyinmeyi ayıp buluyorum" şeklindeki ifadelerine ise "Ben hayatta; insanların açın halinden anlamamasını, üçkağıtçılığı, yalanı dolanı ayıplarım. Kimsenin bikinisini türbanını ayıplamam" diyerek karşı çıktı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar