Yesemin Adar bronz madalya için mindere çıkacak

Yesemin Adar bronz madalya için mindere çıkacak
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 76 kiloda mücadele eden milli güreşçi Yasemin Adar, repesajda Tunuslu Zaineb Sghaier'i tuşla mağlup ederek bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı.

Bronz madalya için mindere çıkacak

Adar, çeyrek finalde Amerikalı Maria Gray'e 6-4 yenilerek final şansını kaybetmişti. Gray'in, Kırgız sporcuyu mağlup ederek finale yükselmesinin ardından Yasemin Adar, bronz madalya mücadelesi için repesaj maçına çıktı. 

Repesajda Tunuslu Zaineb Sghaier'i ile karşı karşıya gelen Adar, rakibini tuşla mağlup ederek bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı. Milli sporcu, bronz madalya için saat 14.55'te Kırgızistan'dan Aiperi Medet Kyzy ile karşılaşacak.

5. OLİMPİYATINA KATILAN EŞREF APAK FİNALDE

2020 Olimpiyat Oyunları'nda erkekler çekiç atma elemelerinde Eşref Apak, 76.76 metrelik atışıyla finale kaldı. 

Daha önce 2004 Atina, 2008 Pekin, 2012 Londra ve 2016 Rio Olimpiyatları'nda boy gösteren Eşref Apak, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda da mücadele ederek branşında olimpiyatlara en çok katılan sporcu oldu. Atina'dan sonra ikinci kez Tokyo'da finale kalmayı başaran 39 yaşındaki Eşref Apak, 4 Ağustos'ta finallerde yarışacak.

Çekiç atmada mücadele eden diğer milli sporcumuz Özkan Baltacı ise 63.63 metrelik derecesiyle elemeleri geçemedi ve olimpiyatlara veda etti.

GÜREŞTE CENK İLDEM'DEN ERKEN VEDA

Güreşte, 2016 Rio Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan Cenk İldem, Tokyo'da ilk turda elendi. Grekoromen 97 kiloda son olimpiyat 3'üncüsü olan Cenk İldem, ilk turda Bulgar rakibi Kiril Milov'a 3-1 mağlup oldu. İlk 3 dakikada pasif kararından dolayı yerde devam eden oyunda 2 puan veren Cenk İldem, 2'nci devrede daha etkili bir performans ortaya koysa da yer oyunundan puan çıkaramadı. Cenk İldem'in mağlup olduğu Bulgar Milov; çeyrek finalde İranlı rakibine yenilince, milli güreşçimizin repesaj şansı kalmadı ve olimpiyatlara veda etti

ATICILIKTA ÖZGÜR VARLIK, OYUNLARA VEDA ETTİ

Atıcılıkta Özgür Varlık, 25 metre çabuk tabanca 2'nci tur atışlarını tamamladı. Dün gerçekleştirilen ilk turu 281 puanla geçen milli sporcu, bugün de 274 puanla mücadele etti. Toplamda 555 puana ulaşan Özgür Varlık, 26 sporcu arasında 24'üncü olarak oyunları tamamladı. 

ÖMER AKGÜN 36'NCI OLDU

Atıcılık 10 metre havalı tüfek kategorisinde daha önce olimpiyat 4'üncüsü olan Ömer Akgün, 50 metre tüfek 3 pozisyon elemelerinde 1147 puan toplayarak finale kalamadı ve olimpiyat mücadelesini tamamladı. Ömer Akgün, 39 sporcu arasında 36'ncı sırada yer aldı. (DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar