Yerli ve milli aşıyı yaptırır mısınız sorusuna Cumhur İttifakı seçmeninden şok yanıt 

Yerli ve milli aşıyı yaptırır mısınız sorusuna Cumhur İttifakı seçmeninden şok yanıt 
İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından hazırlanan "2020 yılı Türkiye Raporu"nda dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Cumhur İttifakı seçmeni ve Millet İttifakı seçmeni arasında sıklıkla görüş ayrılığı yaşansa da, görüş birliğine varılan noktalar dikkat çekti.

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından hazırlanan "2020 yılı Türkiye Raporu"nda çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Cumhur İttifakı seçmeni ve Millet İttifakı seçmeni arasında sıklıkla görüş ayrılığı yaşansa da, görüş birliğine varılan noktalar dikkat çekti.

Yapılan araştırmada sorulan soruları yanıtlayan yaklaşık 40 bin katılımcı, Türkiye'nin en çok anlaştığı ve ayrıştığı konuları gözler önüne serdi.

"Hükümetin adalet alanında başarılı bir şekilde reform yapabileceğini düşünüyor musunuz?" sorusuna "Evet" diyen Millet İttifakı seçmeni oranı yüzde 14 iken Cumhur İttifakı seçmeninin oranı yüzde 71 olarak açıklandı.

"CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 7 sene önce yaptığı sosyal medya paylaşımlarından dolayı hapis cezası almasını doğru buluyor musunuz?" sorusuna "Evet" diyen iktidar kanadı seçmeni yüzde 51 iken muhalif seçmende bu oran yüzde 18'de kaldı.

"Sizce Sağlık Bakanlığı tarafından Koronavirüs hastalığına dair açıklanan rakamlar gerçeği yansıtıyor mu?" sorusuna "Evet" diyen iktidar kanadı seçmeni yüzde 55 iken muhalif seçmende bu oran yüzde 13 olarak belirlendi.

"HDP kapatılmalı mı?" sorusuna ise iktidar kanadı seçmeninin yüzde 71'i evet cevabını verdi. Muhalif seçmende ise bu oran yüzde 21'de kaldı. 

"Türkiye'nin bulduğu Koronavirüs aşısını yaptırır mısınız?" sorusuna iktidar seçemeni yüzde 51 oranında evet derken muhalif seçmende bu oran yüzde 22 olarak belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar