Yerli otomobiller ön gösterim için İtalya'dan getirilmiş

Yerli otomobiller ön gösterim için İtalya'dan getirilmiş
Mustafa Varank'ın önünde poz vermesiyle kamuoyunda ses getiren yerli otomobiller 27 Aralık’ta görücüye çıkacak. Yerli otomobilin tasarımı İtalya’daki Pininfarina isimli şirket tarafından yapılırken otomobiller, ön gösterim için deniz yoluyla İtalya’dan İstanbul’a getirildi.

27 Aralık'ta halka tanıtılacak olan yerli otomobil, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın sosyal medyada paylaştığı görüntülerin ardından bir kez daha görüntülendi.

Dünya Gazetesi’nde yer alan haberde yerli otomobillleri Ege Ekspres isimli lojistik şirketinin getirdiği yazıldı. Habere göre; dünyaca ünlü İtalyan şirketi Pininfarina tasarımlı araçlar, yaklaşık 2 hafta önce Çeşme Gümrük Kapsı’ndan büyük bir gizlilik ile Gebze’ye getirildi. Ege Ekspres, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile yapılan lojistik iş birliğini şirketin Linkedin hesabından duyurarak, “Bu önemli projenin lojistik sürecini yürütmenin haklı gururunu yaşıyor ve dünya lansmanını merakla bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

ARAÇLAR PININFARİNA ATÖLYESİNDEN GETİRİLDİ

Araçlar Pininfarina atölyesinden getirildi

Dünya gazetesi geçen hafta milli otomobilin tasarımını ünlü İtalyan şirket Pininfarina tarafından yapıldığını duyurmuştu. Pininfarina, dünyanın en ünlü ve en büyük otomotiv tasarım şirketlerinden biri. 1930’da kurulan şirket esas olarak ününü Ferrari ve Lambhorgini tasarımları ile kazansa da Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Cadillac, Volvo ve Peugeot gibi çok sayıda markaya tasarımlar yapıyor. Milli Otomobil’in ön gösterimi, 27 Aralık Cuma günü Bilişim Vadisi’nde yapılacak. Tanıtıma katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Otomobili’ni Osmangazi Köprüsü üzerinden geçerek test edecek.

"ÜRETİM 2022'DE BAŞLAYACAK"

Milli otomobilin üretimi 2022 yılında başlayacak. İlk araç C SUV olacak, 2030 yılına kadar toplam 5 model ve 3 facelift (makyaj) gerçekleşecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar