Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern: "Uzun zaman önce esrar içtim"

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern:  "Uzun zaman önce esrar içtim"
Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, 'uzun yıllar önce esrar içtiğini' itiraf etti. Ardern'in itirafı, 17 Ekim'deki genel seçimler öncesinde Ulusal Parti'nin lideri Judith Collins ile yaptığı televizyon tartışmasında geldi.

Yeni Zelanda Başbakanı'ndan şaşırtan itiraf!

Gazete Duvar'ın haberine göre, Yeni Zelanda'da 17 Ekim'de düzenlenecek genel seçimler öncesinde, İşçi Partili Başbakan Jacinda Ardern ile muhalefetteki Ulusal Parti'nin lideri Judith Collins bir televizyon tartışmasında bir araya geldi. İki kadın liderin seviyeli rekabeti ve atışması, ABD'de Başkan Donald Trump ile Demokrat rakibi Joe Biden arasındaki hakaret dolu başkanlık tartışması ile tezat olarak sosyal medyada geniş yankı buldu. 

yeni-zelanda-yef6.jpg

ARDERN ESRAR REFERANDUMUNDA VERECEĞİ OYU AÇIKLAMADI

Tartışmanın ilgi çekici anlarından biri, Ardern'in 'uzun zaman önce' esrar içtiğini itiraf etmesi oldu. Yeni Zelanda'da seçimlerle eş zamanlı olarak, esrar kullanımı ve ötanazinin yasal hale getirilmesi konusunda iki referandum da düzenlenecek. Tartışma sırasında da Ardern'e, esrarla ilgili referandumda ne yönde oy kullanacağı soruldu. Oyunu açıklamayı reddeden Ardern, "Bunu Yeni Zelanda halkının kararlaştırması ve konunun siyasetle bağlantılı olmaması yönünde açık bir karar verdim" dedi.

'EVET, UZUN ZAMAN ÖNCE İÇTİM'

Collins referandumda 'hayır' oyu vereceğini ve hiç esrar içmediğini söylerken, Ardern "Siz hiç kullandınız mı?" sorusuna "Evet, uzun zaman önce" yanıtını verdi. Yeni Zelanda Başbakanı'nın referandumdaki oyunun rengini açık etmemesi sosyal medyada muhafakarlardan tepki çekerken, birçokları da seçmen mahremiyetinin ihlal edilmemesi gerektiğini belirtti.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar