Yeni yıla 3 ay kala zam tüyoları gelmeye başladı... 2022 emekli ve memur zammı kaç TL olacak?

Yeni yıla 3 ay kala zam tüyoları gelmeye başladı... 2022 emekli ve memur zammı kaç TL olacak?
Ekim ayıyla beraber emekli ve memurlar maaş zammı için geri sayıma başladı. Çünkü yılın ikinci yarısında enflasyon ne kadar çıkarsa SSK ve Bağ-Kur emeklileri o kadar zam alıyor. Son 3 ay kala 2022 emekli ve memur zammı ne kadar olacak? Zamlar ne zaman belli olacak? Ve kaç TL zam olacak gibi sorular sorulmaya başladı. 

Ekim ayına girilmesiyle yeni yılın zam oranlarının ne kadar olacağı daha sık sorulmaya başladı. 2021'in bitmesine 3 ay kala emekli ve memur zammının ne kadar olacağı, zamların ne zaman belli olacağı merak konusu oldu.

ZAMLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Yılın son 6 aylık enflasyonu ne kadar çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de o kadar zam alacak. Memurlar ve memur emeklileri ise toplu sözleşme kapsamında Ocak'ta yüzde 5 zam alırken, ikinci 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşarsa ayrıca fark da alacak. Yüzde 3'ü aşan kısım enflasyon farkını gösterecek.

EMEKLİ OCAK ZAMMI İÇİN KRİTİK VERİ AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), dün Eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Eylül'de yüzde 1.25 arttı. Böylece ikinci 6 aylık enflasyonun 3 aylık döneminin verisi belli oldu.

Temmuz-Eylül enflasyonu yüzde 4.23 olarak gerçekleşti. 3 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 4.23 görünürken, memurlara ve memur emeklilerine yüzde 3'lük zam oranı aşıldığı için fark çıktı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar