Yeni rekoruna koşuyor! Dolar yükselmeye devam ediyor

Yeni rekoruna koşuyor! Dolar yükselmeye devam ediyor
Dolar/TL, sakin geçen haftanın son işlem gününde de yatay seyrediyor. Dolar/TL, 8,97'ye çıkıp rekorunu kırdı. Saat 13.25 itibarıyla dolar dolar/TL, 8,93 civarı işlem görürken euro/TL 10,33'ün üzerinde el değiştiriyor.

NTV'nin haberine göre, dolar/TL, sakin geçen haftanın son işlem gününde de yatay seyrediyor. Dolar/TL, 8,97'ye yükselerek rekorunu kırdı. Saat 13.25 itibarıyla dolar dolar/TL, 8,93 civarı işlem görürken euro/TL 10,33'ün üzerinde el değiştiriyor. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yatırımcılar ve ekonomistlerle bir araya geldi. Kavcıoğlu, çekirdek enflasyon göstergelerinde yavaşlama gördüklerini söyledi, enflasyonun geçici olduğunu belirtti.

Merkez Bankası'nın rezervlerinin 85 milyar dolardan 122 milyar dolara yükseldiğini belirten Kavcıoğlu "Kararlı bir şekilde rezervlerimizi artırmaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhuriyet'in haberine göre, Pictet Asset Management kıdemli ekonomisti Nikolay Markov, "Kavcıoğlu faizde her iki yönde de ileriye dönük sözlü yönlendirme konusunda isteksizdi. (Kavcıoğlu) faiz artışını neyin tetikleyeceğini ve ayrıca faiz indirimleri için daha fazla yer olup olmadığını söylemek konusunda isteksizdi. Ancak benim izlenimim kesinlikle genişlemeci tarafta oldukları ve bir sonraki hamlenin faiz indirimleri olacağı yönünde" dedi.

Reuters'da bu hafta yayımlanan bir analizde de dikkat çekildiği üzere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yatırımların önünü açmak daha çok istihdam yaratmak için istediği düşük kredi faizleri politikası ile TCMB'nin faiz indiriminin çeliştiğini söyleyen akademisyenlere göre, uzun vadeli politikalara odaklanmadan sadece "Günü kurtarmak" adına alınan kararlarla kalıcı düşük faiz ortamının oluşması mümkün değil.

Birçok bankacı faiz indirimlerinin devam etmesi halinde ani faiz artışlarına kısa sürede ihtiyaç duyulabileceği endişesini dile getirirken bu endişeler de TL'de baskı yaratıyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar