Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer çift maaşlı çıktığı iddia edildi

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer çift maaşlı çıktığı iddia edildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan gece yarısı kararnamesiyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un "görevden af talebinin" kabul edildiği bildirildi. Yerine Mahmut Özer atandı.

AKP'li pek çok bürokratın çift maaş aldığı iddiaları gündemdeyken, Maarif Vakfı'nın yöneticilerinin de çift maaş aldığı ortaya çıkmıştı. Mahmut Özer de çift maaş alan yöneticilerin arasında yer aldığı iddia edildi.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, yeni göreve gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer'in de çift maaş alan partililerden biri olduğu iddia edildi.

Maarif Vakfı'nın Mütevelli Heyeti'nde bulunan 11 isimden biri olan Mahmut Özer, vakıftan aylık 7 bin 500 lira huzur hakkı alıyor. Mahmut Özer Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevini sürdürdüğü sırada da huzur hakkını almaktaydı.

MAHMUT ÖZER KİMDİR?

5 Mayıs 1970 yılında Tokat'ta doğan Mahmut ÖZER, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden (1992) mezun oldu.

1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında Elektronik Mühendisi olarak görev yaptı. Yüksek Lisans ve Doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamladı.

1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesinde Öğretim Görevlisi, 2002-2010 yıları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

28 Kasım 2010-4 Ekim 2017 tarihleri arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü olan Özer, 1 Ağustos 2015-1 Ağustos 2016 tarihleri arasında Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanlığı yaptı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan vekilliği ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Kurul Üyeliği görevlerini de yürüten Özer, 4 Ekim 2017 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı görevine atandı.

Halen İslam Dünyası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) Başkanı olan Özer, 8 Ağustos 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar