Yeni Malatyaspor Beşiktaş'a 'dur' dedi.

Yeni Malatyaspor Beşiktaş'a 'dur' dedi.
Süper Lig'in 15. haftasında Yeni Malatyaspor'u ağırlayan Beşiktaş, 85 ve 99. dakikalarda kalesinde gördüğü gollerle mücadeleden 2-0 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla birlikte siyah beyazlıların Süper Lig'deki 6 maçlık serisi de sona erdi.

Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş, sahasında Yeni Malatyaspor'u ağırladı. Vodafone Park'ta oynanan mücadeleyi konuk ekip Yeni Malatyaspor, 2-0'lık skorla kazandı.

Yeni Malatyaspor'a galibiyeti getiren golleri 85. dakikada Thievy Bifouma ve 90+9. dakikada penaltıdan Adis Jahovic attı.

Beşiktaş'ta Caner Erkin'de 90+8. dakikada iki sarı kart ile kırmızı kart gördü.

Beşiktaş, 6 hafta sonra puan kaybetti, 8 hafta sonra ise yenildi ve 27 puanda kaldı. 5 maç sonra kazanan Yeni Malatyaspor ise 23 puana yükseldi.

Ligin 16. haftasında Beşiktaş, 22 Aralık Pazar saat 19.00'da Fenerbahçe'nin konuğu olacak. Yeni Malatyaspor ise 21 Aralık Cumartesi saat 15.00'te Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

20191215-2-39852895-50381897-web.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada Malatyaspor etkili geldi. Jahovic'in sağ kanattan getirdiği topta Mitchell Donald sert bir vuruş yaparken Ljajic son anda araya girdi. 

24. dakikada Beşiktaş'ta sol kanattan yapılan ortada Burak Yılmaz'ın kafayla Diaby'ye indirdiği topta Malatyaspor savunması son anda araya girdi. 

29. dakikada Beşiktaş, sol kanattan etkili geldi. Caner Erkin'in pasında Adem Ljajic, ceza sahası içi sol çaprazda topla buluştu. Yaptığı vuruş yandan dışarı gitti.

33. dakikada ortada Atiba ile iyi paslaşan Adem Ljajic, bu kez ceza sahası dışından şansını denerken top farklı şekilde auta gitti.

40. dakikada savunma arkasına atılan topta Adis Jahovic, kaleci Karius ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi fakat pozisyon sonrası kalkan ofsayt bayrağıyla gol geçerli olmadı. 

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

20191215-2-39853223-50382759-web.jpg

52. dakikada Yeni Malatyaspor'un orta alanda kazandığı topta Guilherme, savunma arkasına pasını attı. Jahovic, kaleci Karius ile karşı karşıya kalacakken Vida, son anda yaptığı müdahalesiyle topu taca yolladı.

53. dakikada Yeni Malatyaspor, sol kanattan Fofana'nın taşıdığı topla etkili geldi. Ceza sahası içi sağ çaprazdan Guilherme'nin yaptığı vuruş, kaleci Karius'un üzerine gitti.

55. dakikada Beşiktaş'ta Caner Erkin, uzak mesafeden şansını denerken top auta gitti.

65. dakikada Caner Erkin'in sağ kanattan yaptığı ortada Adem Ljajic, altı pas üzerinde kafa vuruşunu yapamadık ve top Mina'dan döndü.

69. dakikada Adem Ljajic'in ceza sahası dışı sol çaprazdan yaptığı vuruş, farklı şekilde üstten dışarı gitti.

75. dakikada Beşiktaş, sağ kanattan Adem Ljajic ile korneri kullanırken yaptığı ortada Atiba ön direkte kafayla topu arkaya aşırtırken Enzo Roco, altı pas içinde topu dışarı yolladı.

82. dakikada Beşiktaş'ta sağ kanattan yapılan ortaya Elneny, altı pasta çok uygun pozisyonda vuruşunu yapamadı ve dizine çarpan top auta gitti.

GOL | 85. dakikada Afriyieh Acquah, sağ kanattaki Bifouma'ya muhteşem bir pas attı. Bifouma'nın Güven'den şık şekilde sıyrılıp sol ayakla sağ çaprazdan yaptığı vuruş, köşeden ağlarla buluştu.

90+4. dakikada Yeni Malatyaspor penaltı kazandı. Guilherme Marques'in pası ile sol çaprazda topla buluşan Thievy Bifouma ceza sahasına girdi ve rakibi Güven Yalçın'ın müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu beyaz noktayı gösterdi.

90+8. dakikada Yaşar Kemal Uğurlu, VAR'dan onay beklerken itirazlarını sürdüren Caner Erkin'e ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterdi.

90+9. dakikada  Malatyaspor'un galibiyetini perçinleyen gol Adis Jahovic'in kullandığı penaltıdan geldi: 0-2

20191215-2-39853498-50383485-web.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar