Yeni ittifakın ilk işareti mi! Ankara bu fotoğrafı konuşuyor

Yeni ittifakın ilk işareti mi! Ankara bu fotoğrafı konuşuyor
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Hatay ziyareti sırasında, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan'la buluşması, Başkent'te en çok konuşulan konular arasına girdi.

Ankara'nın derin siyaset kulislerinde zaman zaman tartışılan "Saadet-Deva-Gelecek Partisi ittifak mı yapacak?" konusu, Hatay'da çekilen bir fotoğrafla yeniden alevlendi. Hatay ziyaretinde bulunan eski Başbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, birlikte aynı kabinede görev yaptığı eski Adalet Bakanı ve DEVA Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Sadullah Ergin ile birlikte Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan'la bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren açıklama görüşmenin ardından açıklama yapılmadı, gazetecilerin bu konudaki soruları da cevapsız bırakıldı. 

BİRLİKTE OLMAK İÇİN

Davutoğlu, Bayburt ziyareti sonrasında, bir gazetecinin "Neden DEVA Partisi ile birlikte hareket etmediniz?" sorusuna şu cevabı vermişti: "Birlikte olmak için çok çaba sarf ettim. Gereken her şeyi yaptım ama Ali Babacan ve o dönem yanında bulunan arkadaşları ayrı bir şekilde çıkacaklarını ifade ettiler. Bu konuda gereken her fedakarlığı da yaptım, gerekenleri de söyledim. Doğru bir tavır değildi ayrı bir parti olarak çıkmak ama tabii 'O da onların tercihi' deyince onlara bir şey söylememiz doğru değil. Bizim açımızdan ayrı bir parti kurmayı gerektirecek görüş ayrılığı yoktu ama onlar için varsa tabii onların tercih edeceği bir yol bu."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar