Yeni doğan kuzunun yüzü görenleri şoke etti!

Yeni doğan kuzunun yüzü görenleri şoke etti!
Manisa Alaşehir'de besicilik yapan Mustafa Tuzlak'ın kıvırcık türü koyununun doğurduğu 3 kuzudan birinin yüz şekli dikkat çekti.

Manisa'nin Alaşehir ilçesinde binde bir meydana gelecek bir olay yaşandı.  Killik Mahallesi'nde yaşayan besici Mustafa Tuzlak'a ait kıvırcık türü koyun, 2 gün önce 3 kuzu dünyaya getirdi. Kuzuların birinin yüzü, farklı yapısıyla şaşkınlık yarattı. Anormal yüz yapısıyla dünyaya gelen kuzu, 2 gün yaşadı. 

'İNSAN KAFASINA BENZİYOR'

Besici Mustafa Tuzlak, "Kıvırcık türü koyunum iki gün önce 3 kuzu doğurdu. Kuzulardan birinin üst dudağı ve burun delikleri yoktu. İlk kez böyle bir durumla karşılaştım. Ne yapacağımı bilemedim. Kuzunun kafası, insan kafasına benziyordu. Üst dudağı ve burun delikleri olmadığı için annesini emerken zorlanıyordu. Dolayısıyla annesinden süt alamıyordu. Annesinden aldığım sütü biberonla içirmeye çalıştım ama yeteri kadar beslenemedi. Veteriner gelecekti ancak gece ahırda ölmüş" dedi. 

"GEBELİK SIRASINDA KULLANILAN İLAÇLARIN DA ETKİSİ VAR" 

Alaşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden emekli Veteriner Hekimi Ümit Sönmez, "Bu tür rahatsızlıklar genellikle koç değişiminden kaynaklanabiliyor. Hayvan yetiştiricilerinin her 2 yılda bir koç değişimi, dışarıdan damızlık koç alınması gerekir. Ayrıca gebelik sırasında kullanılan ilaçların da bu tür rahatsızlıklara etkisi olabiliyor. Sürü içinden koç yetiştirildiği ve iki yılda bir değiştirilmediği sürece bu olumsuzluklarla karşılaşılabiliyor" dedi. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar