Yemekten kaç dakika sonra diş fırçalanır?

Yemekten kaç dakika sonra diş fırçalanır?
Diş ve diş eti sağlığımızı korumak özellikle koronavirüs pandemisi sürecinde daha da önem kazandı. Ancak hala pek çok kişi diş fırçalamak için doğru zamanın hangisi olduğunu bilmiyor. Sabah ve akşam rutininin bir parçası olarak ve hatta bazı insanlar her yemekten sonra dişlerini fırçalar. Peki dişlerinizi fırçalamak için en uygun zaman nedir? Diş Hekimi Pertev Kökdemir açıkladı.

Yemekten kaç dakika sonra diş fırçalanır?

En iyisi sabah ve akşam dişlerinizi günde en az iki kez fırçalamaktır. Yemekten sonra dişleri fırçalamak için en az 30 dakika beklemelisiniz. Bunun sebebi yemek yemekle birlikte başlayan, bakteri aktivitesi ile ortaya çıkan asidin diş minesini yumuşatmaya başlamasıdır.

Eğer yemekten sonra 30 dakika beklersek bu yumuşamanın büyük kısmı tükürük sayesinde tekrar eski haline döner. Biz de diş yüzeyinde oluşan bakteri plağına dişlerimiz eski haline döndüğünde fırçalayarak uzaklaştırmış oluruz.

Eğer dişlerimizi yemeğin hemen ardından fırçalarsa yumuşamaya başlamış olan diş minesi üzerinde gözle görülmeyen çizikler oluşur. Bu çizikler zaman içinde lekelenmeler ve daha ileriki dönemde de çürüklere ve aşınmış güzel görünmeyen dişlere neden olabilir.

Bu nedenle diş minesine zarar vermemek adına yemek yedikten veya gazlı içecekler içtikten sonra diş fırçalamak için bir süre bekleyin. Genel tavsiyemiz; dişlerimizi günde iki kez fırçalamak, düzenli olarak diş ipi ve ağız gargarası kullanmaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar